Гост в На фокус с Лора Крумова е Дебора Михайлова.

...
Гост в На фокус с Лора Крумова е Дебора Михайлова.
Коментари Харесай

Дебора за жестокостта и тормоза всеки ден

Гост в " На фокус с Лора Крумова " е Дебора Михайлова. Момичето беше брутално насилено от тогавашния си другар Георги Георгиев. Тялото ѝ беше рязано с макетен нож, а косата ѝ – обръсната. Момичето е за последна година в учебно заведение, следва ѝ бал. В студиото на NOVA Дебора показа, че съучениците ѝ са компактно до нея, макар многочислените погледи, които я пронизват. " Посрещнаха ме с усмивка. Броихме до 12. Казват, че без мен няма да отидат на абитуриентски бал ", споделя дванадесетокласничката.

Не крие, че се опасява да излиза, само че го прави, тъй като не желае животът ѝ да завърши. Интензивно почнала след началото на образователната година. Дотогава споделя, че не е ходила даже до магазина. Причината – комбинация от боязън и стеснение от погледите на минувачите.

" Получавам фотоси, които са потресаващи ". Така Дебора Михайлова разяснява многочислените сигнали от други дами, станали жертва на принуждение, които получава. Казва, че събира сили да отговори на някои.

Дебора показа още, че поддръжката на цяла България, откакто беше измъчвана от някогашния си другар, била непредвидена за нея, само че ѝ дала сили. " Преди това се усещах по никакъв начин. Стоях и гледах в една точка ", спомня си ученичката.

" Познах нападателя си. Не се познавам от малко време с него и няма по какъв начин да се обърка индивидът - глас, походка. Бяхме се уговорили да се забележим и го чаках у дома. До последния миг имахме връзка ", сподели още тя. По думите ѝ връзката им била от 3-4 месеца, само че се познавали от година.

" Звънна, сподели " Аз съм " и надлежно аз отворих входната врата. Бях оставила отворено. Отношенията ни бяха напълно елементарни. Видях маскиран мъж – целият в черно с маска и ръкавици ", спомня си Дебора. Оправяла си косата в нейната стая.

" Усмихна ми се и замахна към мен. Беше неговата усмивка ", изрично е младото момиче. Следващите ѝ мемоари са по какъв начин чака кола за спешна помощ и съседката ѝ. Все още не се знае какъв брой време е била в безсъзнание. Чувала е единствено звука на машинката за подкастряне, само че не усещала болежка. " Видях какво се е случило с мен, когато чаках колата за спешна помощ – висящи меса. Бях в потрес ", добавя Дебора Михайлова. Казва, че до ден-днешен ѝ се вие свят, гади ѝ се и я боли главата. Оттогава е свалила 10-12 кг, тъй като над месец се е хранила единствено със сламка.

Белезите са по бедрата, гърдите, по гърба и няколко по лицето. Има обиден нерв  и на пръст на ръката, за което следва физиотерапия. " Огромна свирепост. Не наподобява на човешко създание да го аргументи на друго такова ", безапелационен е юристът на пострадалата Слав Даскалов. По думите му това не е демонстрация на гняв, а плод на системност, граничеща със садизъм.

Дебора споделя, че въпросът, който непрекъснато е задавала на лекарите, до момента в който обработвали раните ѝ, е дали ще почине. " Казаха ми, че вършат всичко допустимо, с цел да съм жива ", споделя момичето.

Първите белези на принуждение почнали още първоначално със " напълно естествени забележки ", твърди потърпевшата. Георги ѝ правил забележки за облеклото – да не носи клинове и блузи с по-големи деколтета, а тя се съобразявала, с цел да няма кавги. Удрял ѝ плесници всеки ден.

" Мислех, че всичко ще отмине ", признава Дебора. 2-3 седмици преди бруталното нахлуване той я хванал за гърлото, а на нея ѝ причерняло. След това приятелят ѝ я пуснал и споделил " Спокойно, няма да умреш. Знам какво върша ".

Момичето знаело, че Георги Георгиев в миналото е бил женен, а все още на връзката им към този момент е бил разведен. " Ако знаех, че е женен, нямаше да се занимавам с него ", безапелационна е пострадалата. Правило ѝ усещане, че не излизат дружно, само че не му обърнала задоволително внимание. Георгиев не е търсил нито Дебора, нито родителите ѝ след насилието, което изживяла.

Към днешна дата най-вече я нараняват злостните мнения в интернет по неин адрес. Част от тях гласят, че тя е леко и платено момиче. Най-големият боязън пък е дали ще може да има свои деца поради медикаментите, които пие. Дебора прикани девойки, които изживяват сходни на нейните премеждия, да споделят с родителите си и да не мълчат.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg