Гост на ресторанта бе опитния миксолог Алксандър Симеонов. Той предложи

...
Гост на ресторанта бе опитния миксолог Алксандър Симеонов. Той предложи
Коментари Харесай

Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen изкушава със суши и азиатската мистерия Moutai

Гост на ресторанта бе опитния миксолог Алксандър Симеонов. Той предложи на посетителите три типа коктейли с екзотични имена. Green Fire, Dragons Tears, Asian Mystery бяха основните герои на огнената дегустация, която потопи публиката в азиатската тайнственост на най-престижната алкохолна напитка - Маутай. Миксовете от нотки ананас, печен бадем и захарен сироп, уасаби и прясно изцеден лимонен сок, азиатски цитрусов плод, мед, зелен пипер и кардамон се трансфораха във любимеца на вечерта, а всеки поръчал сет суши получи подарък – шот с неповторимата огнена напитка - Маутай.


Маутай е знак на качество и авторитет в Китай. 53-градусовата алкохолна напитка е най-популярното байджу в света. Произвежда се от сорго – тип житна просвета, която устоя на засушавания и горещини, може да се отглежда в небогати почви и не съдържа глутен. Маутай е артикул, трансформирал се в народен знак за Китай и е най-известната марка байджу в света. Moutai Yingbin, представляващ бленд от дестилати с над 1 година отлежаване, Moutai Prince – над три години и Kweichow Moutai - над 5 години отлежали дестилати.

Moutai е резултат от обичайно произвеждане с вековни обичаи, който минава през 8 ферментации и 7 дестилации. Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно създадени глинени съдове, придават на напитката компактен мирис с остатъчен после-вкус на какаови зърна. Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения балсам. Разнообразието от хиляди марки и типове байджу в Китай не съумява да засенчи абсолютния водач на пазара – Маутай. Компанията отделя големи средства от приходите си за стабилно био-земеделие, медицина и обучение, осигурявайки стипендии за студенти. В международен мащаб китайското байджу провокира същински пазарен взрив. Призната като „ напитката на дипломацията” в Китай, Маутай е свежото изобретение на годината. Летният сезон и в България ще мине под знака на новата мода в консумирането на коктейли. Освен като съблазнителен придружител на плажа, коктейлите са превъзходен сътрудник за източната кухня.


Perfect Paring, в компанията на Маутай и шедьоврите на Александър Симеонов от Nomad barman ще се организира и на 27-и юли, петък, от 19.00 часа в Spaghetti Kitchen&Bar на пл. „ Света Неделя” 3 в София.

Силивя и Стилян от Сашими бар са приготвили още екзотични суши изненади. Кулинарното дуо е посетител на Spaghetti Kitchen&Bar до края на лятото, а есенната си сбирка от суши, двамата ще показват в най-популярните столични заведения. За феновете на азиатската кухня уредниците са планували поредност от изненади, награди и голям брой кулинарни провокации.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР