Госпожо Петкова, за втори път сте в листата за народени

...
Госпожо Петкова, за втори път сте в листата за народени
Коментари Харесай

Кандидатът за народен представител Ралица Петкова: ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която има решение на тежките кризи в страната ни след управлението на „Промяната”

Госпожо Петкова, за повторно сте в листата за народени представители на ГЕРБ-СДС. Защо решихте да се включите още веднъж?

Отново съм в листата за народни представители, първо тъй като ми е гласувано доверие от представителите на партията за нашата област, за което благодаря, и най-важно от хората, които са ме подкрепили и дали своят вот за мен на предходните избори. Те не са по никакъв начин малко и аз нямам право да ги отчайвам, защото даже и след изборите те идваха да ме поздравят за успеха на партия ГЕРБ и ме укоражаваха да не преставам да се боря за нашия общ интерес - да живеем в едни по-спокойни времена и една постоянна България още веднъж.

Другият ми водещ претекст е, тъй като не мога да виждам безучастно и безразлично какво се случва в страната ни през последните две години.

Много неща зависят от нас, само че ние не си даваме сметка за тях и ни е по-лесно да ги подминем. А не би трябвало.

Искам да знам, че съм направила каквото мога и ще продължа да го върша, с цел да трансформира най-малко малко обстановката, от която съм недоволна.

Проблимите в земеделието ли ще бъде акцентът, върху който ще наблегнете?

Аз съм аграрни производител и силата и знанията ми са ориентирани в този бранш, където хората почтено и честно изкарват прехраната си,

Не може подрастващото потомство да желае да се занимава само с търговия и компютри, да не знае и да не е подготвено изобщо в областта на производството и селското стопанство. Това за мен е пагубно, с цел да имаш по-високи приходи в една страна, би трябвало да има произвеждане.

А ние към този момент се оказа, че даже за лични потребности не можем да си произвеждаме.

Според мен има извънредно доста положителни образци от предишното най-много в бранш " Земеделие ", които не би трябвало да отхвърляме, а в противен случай, би трябвало да вземем, да надградим и да използван, с цел да стартират да се получават нещата за напред.

Имате ли хрумвания и оферти, които ще предложите и смятате, че може да се осъществят?

Човек би трябвало да има съответни познания, цели и посока, които да следва. Не може все да чакаме някой с вълшебна пръчица да пристигна и да оправи ситуацията в страната и най-много приходите.

Ако някой си мисли, че ще си покачва приходите със заеми и това е методът за напредък на стопанската система, то няма да стигнем надалеч.

В програмата за развиване и възобновяване на ГЕРБ-СДС видях лъч вяра, че ще се работи в тази посока, по тази причина съм в листата за народни представители. В тази партия има хора, които фактически знаят по какъв начин може да се стабилизира страната. Имат начертан път по какъв начин да се случи това, а ние с изключение на, че би трябвало да желаеме резултати, би трябвало и да оказваме помощ кой с каквото може, а не да гледаме в профил и да чакаме някой различен да ни подреди къщичката.

Аз съм научена на труд от дете и не преставам с двете си ръце по-честен метод да си изкарвам прехраната, не съм научена да очаквам наготово, по тази причина се впускам в тази ново идея за мен.

Какви ще бъдат целите ви в случай че бъдете определена за депутат?

Ако бъда определена от хората за депутат от област Благоевград, моят принос виждам:

- в блян за привличане на по-голям брой държавни и европейски средства, ориентирани към региона, които са от изключителна значимост за развиването на града ни и цялата област.

- в гледище за осъществяване на държавна политика, ориентирана към дребните аграрни стопанства, тъй като храната на трапезата идва от тях.

-в помощ, ориентирана към повишение на потребителските благоприятни условия на всеки един човек, тъй като това е от забележителна значимост за всеобщото развиване.

- в помощ, ориентирана към елементарния човек, искащ благоприятни условия за развиване

- в гледище да се положат още старания от законодателен и административен темперамент в интерес на обществото.

Единствено в управническата стратегия на ГЕРБ-СДС са планувани ограничения, в тази посока.

Има ли доста проблеми в бранш „ Пчеларство ”, в който работите вие?

Има проблеми в пчеларството и в целия бранш " Земеделие ", които през последните две години се умножиха и задълбочиха.

Като участник в работната група към Министерството на земеделието за разискване на новия програмен интервал от 2023 година до 2027 година съм осведомена с огромна част от напъните, които страната полагаше, с цел да бъде в помощ на този бранш, само че сега всичко е в застой.

Новата пчеларска година стартира, а още нямаме никаква информация и нещата са единствено на равнище разискване.

За страдание и тук има доста значими и основни проблеми, които се неглижират.

В бранш " Пчеларство " единият от тях е неналичието на настояща информация за стратегии и планове, до която да имат достъп всички пчелари и организации, тъй че да могат да аплайват за развиване на своите стопанства и несъмнено съответна и навременна помощ, с цел да се случи това.

Следващият голям проблем е нелоялната конкуренция.

Недопустимо е една пчела да прелита до 5 км в търсене на нектар от цветя, билки и дървета и през целия си живот да събере една лъжичка мед и той да бъде манипулиран.

Липсата на работещ надзорен орган, който да съблюдава качеството на предлаганите на пазара артикули води до това, че той е залят от имитиращи такива. Ние се борим с тези порочни практики, само че за жалост без съдействието на страната, нещата не могат да се получат.

И това не е проблем единствено в пчеларството, а в целия бранш „ Земеделие ”, тъй като надзор на продукцията би трябвало да има освен при вноса, а и на действителния пазар, с цел да може до хората да доближават качествени артикули.

В хода на предизборната акция с какви усещания сте от срещите си с гласоподавателите?

При срещите ми с хората на всички места проблемите са от едно и също естество и паниките им са все по-големи. За хората от дребните обитаеми места е проблем неналичието на работа, тъй като в случай че имат обезпечени условия на труд, те са научени по какъв начин да работят.

За възрастните хора са проблем ниските пенсии, за фамилиите с деца, терзанието е да имат сигурни приходи и успокоение, че ще могат да посрещнат потребностите си при безобразно възходящите цени. Няма потребност да ги изброявам тъй като всички ние усещаме компликациите ежедневно.

Тук е доста значимо да отбележа, че би трябвало да се положат старания за правене на осведомителни акции на правилото на изнесените приемни. За да има по-голяма досегаемост и осведоменост на популацията по значими за тях въпроси и проблеми, тъй като директно виждам изгодата и потребността от тях.

С всекидневната си работа на моя открит щанд за пчелни артикули и срещата ми с хората, изключително по време на предизборна акция, несъзнателно аз се трансформирам в един тип такава открита приемна.

Там с хората свободно и намерено дискутираме и обсъждаме нещата, за които ежедневно се вълнуват.

Този път обаче с изключение на да си приказваме поставихме и бележник, в който всеки, който желае, може да запише своето мнение, рекомендация и паники.

За мен това е значимо да се случва освен по избори.

ГЕРБ-СДС е единствената политическа мощ, която има решение на тежките рецесии, в които изпадна страната ни след ръководството на „ Промяната ”. Програмата на ГЕРБ дава отговори на всички въпроси, които вълнуват хората.

Имам голямо предпочитание и ще положа оптимални старания най-сетне положителните неща да стартират да се случват.

Смятам, че както в кошера има ред, дисциплинираност и безрезервност за реализиране на положителни резултати, в случай че всички ние се обединим и работим дружно за хората, положителните резултати няма да закъснеят.

Нашите предшественици са се борили, с цел да извоюват правото ни да можем свободно да изразим волята си и да гласуваме.

Призовавам ги на 2 април да го направя с номер 2 в бюлетината.

Всеки самичък избира дали да одобри нещата такива каквито са, или да поеме отговорността да ги промени.
Аз избрах второто!

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР