Госпожо Паунова, трябва ли да делим мениджърите на жени и

...
Госпожо Паунова, трябва ли да делим мениджърите на жени и
Коментари Харесай

Зоя Паунова

Госпожо Паунова, би трябвало ли да разделяме мениджърите на дами и мъже? Има ли мъжки и женски жанр на ръководство и кой е по-ефективен?

- Вярвам, че дамите ще не престават да бъдат одобрявани като конкурентни претенденти за управителни позиции. Мениджърът, без значение дали е мъж или жена, би трябвало да бъде персона с интегритет, със мощна доза интелектуално любознание, знания и умения, с цел да може да управлява екип от умни и надарени хора в днешния прекомерно сложен свят. Да има позитивен заряд, да въодушевява и стимулира, да взема смели решения.

- България положително място ли е за една жена да развие мениджърска кариера?

- Смятам, че имаме образци за съумели в своя професионален път дами в много сфери, само че дамите у нас имат потребност от поддръжка по пътя на кариерното си развиване, от вярна обществена и корпоративна политика - компенсации за майчинство и детски надбавки в размери, съответни на потребностите на семейството, по-достъпни грижи за децата, опция за гъвкаво работно време след раждането, правилно отношение от страна на работодателите.

- Разкажете ни за жена водач, която е вашето ентусиазъм за триумф?

- Кметът на столицата госпожа Йорданка Фандъкова построи мощен и стимулиран екип, който преобрази столицата и я трансформира във все по-атрактивно място за вложения, работа и живот. Достойна за почитание е и нейната дълготрайна позиция в поддръжка на публично потребни дела като образованието, повишението на публичната осведоменост по отношение на предварителната защита, профилактиката и навременната диагностика на рака на гърдата и други
paunova.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР