„Господин Премиер, ще ви спасим и днес!“. Това обяви от

...
„Господин Премиер, ще ви спасим и днес!“. Това обяви от
Коментари Харесай

Захариева към Петков: Господин премиер, ще ви спасим и днес! Но не е хубаво да лъжете!

„ Господин Премиер, ще ви спасим и през днешния ден! “.

Това разгласи от парламентарната естрада Екатерина Захариева от ГЕРБ, във връзка желаната от Кирил Петков държавна рокада.

Думите й предизвикааха мнения в коридорите на Народното събрание за сделка сред Кирил Петков и Бойко Борисов за обезпечаване на болшинство за оставката на Стефан Янев и гласоподаване на кандидатурата на новия министър на защитата Добромир Заков. По-късно това стана факт - с гласовете на ГЕРБ Заков стана министър в кабинета на Кирил Петков.

Според източници на Епицентър. бг деветима депутати от Българска социалистическа партия били изрично срещу оставката на Стефан Янев. Изразител на тяхното мнение е Крум Зарков, който от парламентарната естрада отбрани отиващия си боен министър.

Преди това обаче се разгоря словесна препирня сред Захариева и премиера към драмата със починалия топ планинар Боян Петров, който почина на Шиша Пангма и присъединяване на премиера Кирил Петков и татко му в избавителната интервенция.

Искрата разпали министър-председателят, който, хвалейки се, че държавното управление е осигурило евакуацията на българите от Украйна, съобщи: " Каква е разликата? Между вчерашната интервенция по изнасянето на 190 индивида, а нямахме сходен триумф в една друга обща интервенция, която ние с вас направихме преди години. Разликата е, че тогава държавното управление и господин Бойко Борисов отхвърли за 7 минути да финансира избавителната интервенция на Боян Петров, а на нашето държавно управление лиши 10 секунди да вземем вярното решение в сериозен за българите миг ".

Така Петков засяга добре познатата история по какъв начин той и татко му организирали акция за спасяването на алпиниста, заминавайки за Непал и, както твърди министър председателят, Петков-старши е платил акцията с персонални пари. Премиерът добави, че тогава държавното управление на ГЕРБ е дало " нула лв. ".

Изявлението на Петков безусловно взриви някогашния външен министър Екатерина Захариева и тя непосредствено го упрекна в неистина, че не той и татко му са платили избавителната акция на Петров.

" Нямам думи. Партньорката на Боян Петров ми е звъняла десетки пъти. Не е правилно, че вие сте платили всичко. Всички знаем какво се случи. Дипломатите го знаят. Хубаво е, че сте си го поставили в CV-то, само че да говорите операции и неистини, не съм очаквала тук. Да говорите, че вие сте организирали всичко, просто не е вярна. ", съобщи Захариева.

„ Аз мълчах доста време, партньорката на господин Петров също. С години. Наистина нямам думи. Много пъти се чувах с вас тогава. Всички знаем какво се случи, жена му знае. Дипломатите в министерството знаят. Хубаво е, че сте си го поставили в CV-то. Но неистини и операции от тази естрада не съм очаквала. Да говорите, че вие сте организирали всичко, просто не е правилно “, възмути се Захариева.

Припомняме, че Радослава Ненова,съпругата на починалия Боян Петров, от дълго време уличи в неистина Кирил Петков, който се кичи с лаври за избавителната интервенция по избавяне на починалия планинар. Според версията на Кирил Петков той носи всички заслуги за издирването на Петров в Хималаите.

Ето какво написа буквално тя преди месеци:
„ Здравейте, единствен проблем е, че не са организирали и платили тези хора, най-малкото тъй като беше мощно политическа акция, а те не са имали властта да създадат нещо и не е редно и почтено по отношение на същинските хора които свършиха тази не лека задача да се толерират неистини. Няма по какъв начин да съм в неточност защото сметката за избавителната акция платих аз. Има си документи за всичко надлежно няма потребност да е моята дума с/у на някой почтен думата “, написа брачната половинка на починалия Боян Петров.

Лично съм чул брачната половинка на Боян Петров. Нямаше да повдигам този въпрос, в случай че господин Петков беше спрял с лъжите ", отсече от трибуната и Тома Биков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР