“Господин премиер, готов ли сте да окажете натиск върху Нидерландия

...
“Господин премиер, готов ли сте да окажете натиск върху Нидерландия
Коментари Харесай

Елена Йончева: Господин премиер, готов ли сте да окажете натиск върху Нидерландия и Австрия, заради Шенген?

“Господин министър председател, подготвен ли сте да окажете напън върху Нидерландия и Австрия, поради Шенген? Избрахте пътя на убеждаването на Нидерландия и Австрия. Двете страни, които не престават да блокират пътя на България към Шенген. Господин министър председател, подготвен ли сте да окажете напън върху двете страни с механизмите на Съюза, с цел да гарантирате правото на България да бъде пълновръстен член на Шенгенското пространство? Ще приемете ли половинчато решение за повдигане на контрола единствено за въздушните граници? ”

С тези думи се обърна към министър-председателя на България акад. Николай Денков евродепутатът Елена Йончева. Премиерът беше изслушан по време на пленарното съвещание на Европейския парламент в Страсбург в сряда.

Елена Йончева съобщи:

“Правителството, което оглавявате, оправдава съществуването си с постигането на няколко цели – участието на България в Шенген и еврозоната. Както и с нуждата от непоклатимост в комплицирана геополитическа обстановка.

Във вътрешен проект следва да забележим дали поръчката за промяна в правораздаването ще ce реализира – препоръчаните промени в Конституцията като че ли целят по-скоро да уязвят президента Румен Радев, в сравнение с да укрепят интегритета на правосъдната власт.

Пет месеца по-късно можете ли да кажете дали задачите на ръководството ще бъдат реализирани?

Относно Шенген – избрахте пътя на убеждаването на Нидерландия и Австрия. Двете страни, които не престават да блокират пътя ни към Шенген. Готов ли сте да окажете напън върху двете страни с механизмите на Съюза, с цел да гарантирате правото на България да бъде пълновръстен член на Шенгенското пространство? Ще приемете ли половинчато решение за повдигане на контрола единствено за въздушните граници?

И още – в неделя йеменските хути отвлякоха в Червено море транспортен съд с 24 души екипаж. Сред тях има и български жители. Г-н Денков, не смятате че България би трябвало да има по-активна роля в разговора с йеменските хути и редно ли е да оставяме договарянията на трети страни? ”

България в Шенген

“Сформирането на обединението, която ръководи България беше единствената опция за проевропейско държавно управление, което да даде непоклатимост на страната ”, съобщи министър председателят Николай Денков.

Той увери, че България си сътрудничи с Румъния за участието на двете страни в Шенген. Министър-председателят не посочи по какъв начин би постъпила страната ни, в случай че не получим позитивен отговор до края на годината.

Мястото на България е в Шенген, сподели ръководителят на ЕП Роберта Мецола.

Няма причина да не приемем България, откакто тя покри всички критерии.

“За мен е ясно, че присъединението към Еврозоната е най-хубавото решение за страната. Хората и бизнесите. Затова беше и толкоз нужно да бъде реализирано единодушието в ротационния кабинет на България. Това е знак за непоклатимост, сподели още тя.

Членовете на държавното управление поставят доста изпитание, сподели министър председателят Николай Денков. Много от тях остават невидими, тъй като са дипломатически, напомня Safenews.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР