Господин Николов съвсем не звучеше убедително на този извънреден брифинг.

...
Господин Николов съвсем не звучеше убедително на този извънреден брифинг.
Коментари Харесай

Десислава Атанасова с безпощадна критика към кабинета на Киро и поразиите на новото ръководство на Булгаргаз

Господин Николов напълно не звучеше безапелационно на този ексклузивен брифинг. Не виждам никаква логичност сред хората, които се изрекоха през вчерашния ден и добре познават бранш " Енергетика " и неговото говорене. Официалната информация и нощес, и през днешния ден, е една и съща. Това, което се сподели - и на това би трябвало да се обърне внимание - мотивът да се освободи остарялото управление на " Булгаргаз ", беше, че се продават непотребните количества на външния пазар. Това съобщи пред Би Ти Ви ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя разяснява изключителния брифинг, даден от енергийния министър Николов във връзка абсурда, разразил се през вчерашния ден към дейностите на новото управление на " Булгаргаз ".

Обяснителният режим, в който влезе енергийният министър, се наложи, откакто през вчерашния ден Румен Овчаров сподели, че „ Булгаргаз “ са сключили договорка за 60 хиляди мегават часа природен газ с Румъния и остро подлага на критика ръководещите. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи на собствен ред в Кърджали, че сходна обстановка е неуместна и от парламентарната група ще изискат свикването на изключителна комисия.

" Или съм объркана в " превода ", или в разбирането си за енергетика. Защото, в случай че търсиш отговорност от бившето управление, че е продавало на външния пазар, а актуалното, което ти си назначил преди дни, прави същото... ", добави тя.

" През декември имаше такава продажба на количества може би 1000-2000 мегаватчаса. Тогава те бяха 250 лева за мегаватчас, а в този момент са 150. Нека всеки реши коя договорка е била преференциална ", означи Атанасова.

Тя съобщи, че е потресена от изявление на премиера, в което той непрекъснато повтаря " Арести, арести, арести ": " Всеки е почтен до доказване на противното. Вчера гледах едно видео на хора от Кърджали, които осъдиха Министерство на вътрешните работи за това, че по време на изборите са задържани за операция на вота, за пазаруване на гласове. Това е пагубно въобще за демокрацията. Човек с три байпаса задържан за 24 часа! ".

Атанасова посочи, че народните представители от ГЕРБ вземат участие във всички парламентарни комисии.

Тя добави, че всяка група показва свои законопроекти и ги пази с доводи. " Въпросът в този момент е, че в самото ръководещо болшинство няма единодушие какво ще трансформират в българската Конституция. Има Такъв Народ са заложили в тяхната стратегия основният прокурор да се избира от Народното събрание. Демократична България има напълно друго виждане. Ние смятам, че основният прокурор следва да се избира от Висш съдебен съвет. Та нали това е промяната на Христо Иванов?! И основният прокурор се избра според текстовете от Конституцията, препоръчани от Христо Иванов и подкрепени от тогавашното болшинство. Ето по тази причина - когато би трябвало да се извърши законодателна активност нямаме и думичка от ръководещото болшинство, с цел да се извърши тази огромна смяна ".

Десислава Атанасова посочи, че това, което се показва през последните дни от ръководещите, е в цялостен противодействуващ режим по отношение на българската Конституция: " Трябва да се премине през някакъв тип катарзис. Тези хора би трябвало да осъдят дейностите и на господин Кирил Петков, и на господин Рашков. Защото диалозите за една такава поддръжка се водят на равнище лидерска среща. Ние имаме орган на партията - Изпълнителната комисия. А ръководител на нашата партия е господин Борисов. Ето за какво, когато се желае национално единодушие, се водят диалози точно на това равнище ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР