"Господин министър-председател, току-що ми пратиха съобщение - във Facebook Прокопиев,

...
"Господин министър-председател, току-що ми пратиха съобщение - във Facebook Прокопиев,
Коментари Харесай

Симеонов срещу Борисов за Банско - битка на титани

"Господин министър-председател, преди малко ми пратиха известие - във Фейсбук Прокопиев, прокопиевци ликуват, че точката за "Пирин " е изтеглена. Ако мачът е свирен, най-малко трябваше да кажете да не гоним топката ". С тези думи по време на съвещанието на Министерския съвет вицепремиерът Валери Симеонов очевидно показва своето отчаяние, откакто министър председателят Бойко Борисов показва безпокойство, че с предлагането за анекс към контракта за концесия за ски зоната в Банско "се слага каруцата пред коня ", отбелязва уеб сайтът „ Актуално “.

"По принцип, точка от дневния ред, когато е влезнала в системата на Министерски съвет, не може да се изтегли. Може да я изтегли единствено вносителят и то на самото съвещание. Така че, кой по какъв начин ликува – това не е наша работа ", отвръща Борисов според пуснатата стенограма.

От документа си проличава, че Симеонов е най-пламенният бранител на смяната на концесията на съвещанието, като усещане вършат думите му по какъв начин се прибавя "един анекс " в концесионния контракт, откакто още няма настоящ План за ръководство на Национален парк "Пирин ": ".. в случай че няма смяна на концесията, какъв е смисълът и изобщо защо да се трансформира общият проект, няма причина да се трансформира.

И сега има настоящ проект и ние не сме в нарушаване. Ние прибавяме с един анекс, че може да се създадат спортни уреди. Оттук нататък по никакъв метод ние не променяме законовия ред, който наложително изисква даже един дирек да се забие там, да се направи Оценка на въздействието върху околната среда. Значи цялата тази процедура ще бъде за всяко оборудване, в действителност не приказваме за всяко оборудване, приказваме за едно оборудване, което да отпуши пропускателна дарба. Там също се минава през екологична оценка, Оценка на въздействието върху околната среда, всичко безусловно с благоприятни условия и правото за обжалване на всеки подробност.

Ние сега не даваме решение да се прави каквото и да било, ние разширяваме предмета на концесията и усилваме най-малко два пъти концесионната такса ". Отговорът на Борисов звучи безкомпромисно: "Първото, върху което имам рекламация е, че, министърът (бел. ред. - Нено Димов) го няма, а той е главният, който би трябвало да отбрани този план. Второ, нямаме проект за ръководство на "Пирин ", който да подсигурява, че не може нищо по тази тематика да се направи в ущърб на природата и съгласно мен по-първо и по-важно е приемането на Плана за ръководство на Пирин.

Разсъждавайки единствено върху концесията, в тази ситуация, която, като я няма на уебсайт, обществено, се основават предпоставки за подозрения ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР