- Господин Халваджиян, само за 22 часа директорът на НДК

...
- Господин Халваджиян, само за 22 часа директорът на НДК
Коментари Харесай

Халваджиян удари рамо на Боршош: НДК не е имал по-добър мениджър

- Господин Халваджиян, единствено за 22 часа шефът на НДК Мирослав Боршош беше уволнен от министър Лиляна Павлова и по предложение на премиера Бойко Борисов възобновен. Как си обяснявате този поврат?

- Изобщо не знаех за тези събития, имах доста работа. Когато научих, че е уволнен бях доста сюрпризиран. Още не знам с какъв претекст е бил уволнен, въпреки, че Павлова има право да го направи, откакто той й е зависещ.

- Според министър Лиляна Павлова той редовно не извършва напътствията й и слага под подозрение положителното ръководство на двореца.

- Питам за претекстовете, тъй като моите усещания от Боршош са тъкмо противоположните. Впечатли ме с един доста самоуверен ход, който никой не се беше осмелил да направи. Той беше продуцент в зала 1 на НДК на моноспектакъла на Камен Донев " Възгледите на един преподавател за националното творчество ". Като продуцент пое извънреден риск. Това е извънредно самоуверено начинание, да решиш, че ще напълниш 4000 души на моноспектакъл на съвсем незнайния по това време Камен Донев, Боршош пое този риск, изпълни залата. И направи нещо, което аз, като продуцент мога да оценя като извънредно яка работа. Тогава аз си споделих: " Леле, би трябвало доста да си вярваш, с цел да го направиш това нещо ". Това беше преди доста години, в този момент много хора вършат сходни неща. Вече има и " Арена Армеец ", друго е. Но тогава да напълниш зала 1 на НДК с един единствен човек, който прави два часа монолог, се изисква доста храброст. Да повярваш и да можеш това нещо да го направиш.

- Имали ли сте професионален допир с него?

- Един път по работа. Не си пием кафето дружно, не се познаваме толкоз добре, само че ние направихме две поредни вечери на " Като две капки вода " в зала 1 на НДК. Тогава аз получих единствено и само пичовско отношение. Този човек направи всичко допустимо това нещо да се случи, да мине леко, да няма никакви драми, да ни спомагат, да ни оказват помощ. Защото ние сме правили доста неща в разнообразни театри, в разнообразни зали и постоянно е цялостно с проблеми, които ти скъсват нервите. Направо се проклинаш, че си отишъл там да работиш и да направиш нещо. Боршош за мен е добър управител и бизнесмен, който схваща какви са потребностите на другата страна, тъй като е бил от тази страна. Тогова след първото зрелище даже мина и сподели: " Абе, хора, и първото, и второто зрелище ви е цялостно, в случай че желаете за трето да ви освободя да извършите ". Обсъждахме го, говорихме си. Аз останах със страхотни усещания от него тогава. На мен това ми е бил общо взето диалога с него. Моите впечателния са страхотни. Затова и написах един пост във Facebook, като разбрах, че Боршош е уволнен: " Лошо, Седларов ", знаете този лаф от българския филм " Опасен сексапил ". Защото аз виждах, че НДК вървеше доста добре. Знам, че този човек като управител си вършеше ужасно работата. Когато си добър управител, ти просто си добър, без значение дали ще управляваш личната си компания, дали ще управляваш НДК или нещо друго. ти просто го правиш добре, тъй като имаш качества. И аз, от късите ми взаимоотношения с него, видях тъкмо това у него. Така че бях доста изумен, когато прочетох, че са го махнали оттова. Но ето, очевидно, грешката е поправена. Понеже Боршош има и подарък слово, той е обаятелен мъж и допускам, че когато са седнали да си приказват с Бойко Борисов, той му е обяснил някои неща. А пък министър председателят, това мога да го подсигурявам, много бързо се ориентира в ситуацията. На него му би трябвало доста малко, когато си приказва с някого, да разбере защо става дума. И си мисля, че това е повлияло и Борисов незабавно е схванал, че би трябвало да го върне. Защото, почтено казано, мъчно ще откри управител като него, който няма да си работи личния бизнес, а ще отиде да върти държавната компания НДК. Това е все едно на мен някой да ми каже - за какво не станеш началник на Българска национална телевизия? Ами няма, не желая.
Източник: standartnews.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР