- Господин Димитров, защо регистрираната преди два дни в съда

...
- Господин Димитров, защо регистрираната преди два дни в съда
Коментари Харесай

Божидар Димитров: Ако вземем властта, първо ще пусна руснаците биз визи

- Господин Димитров, за какво записаната преди два дни в съда партия, на която сте водач, се споделя " Кубрат ", а не, както първичното име на придвижването, което ръководехте - " Кан Кубрат "?

Оказва се, че името към този момент е заето. Поне 5-6 организации са се кръстили по този начин и по тази причина избрах единствено " Кубрат ". Даже предложих " Кубрат Велика България ", само че не можело името България да се употребява в наименование на партия. Което надали е правилно, защото има партии " Да, България ", " Дай България ", " Демократична България " и така нататък Хайде, от мен да мине. " Кубрат " е малко име, ще ни назовават кубратисти. Предварително желая да разсея всевъзможни отрицателни подозрения, които има измежду еврейската общественост. " Кубрат " е названието на организацията през 30-те години на предишния век на военачалник Христо Луков, която се изявява с нацистки дейности по улиците на София- митинги, трошене на витрини на еврейски магазини. Регистрираната оня ден професорска партия " Кубрат " е демократична партия на просветените, умерени и градивни националисти. Ние признаваме сериозния принос на евреите в целокупния живот на България през миналите епохи и през последните 150 година В Националния исторически музей, малко преди да го напусна, открихме плоча в памет на 952 български бойци и офицери от еврейски генезис, сражавали се и починали във войните за национално обединяване

- Влизането в политиката не е ли рискова случка, за какво решихте да се захванете с тази партия?
Близо две години при мен на кафе се събираха 25 професори, които проучиха ситуацията в България. Всички те признаваха, че в една парламентарна република, с цел да се подписа едно съдружно съглашение за държавно управление сред разнообразни партии с разнообразни стратегии, е належащо всяка от тях да се откаже от някои скъпи планове. Аз мога да кажа единствено за националистите, че те се отхвърлиха да решат два тежки казуса в България - демографския и този с работната ръка като одобряват закон, сходен на ирландския и унгарския от 2011 година, с който се дава елементарно поданство на наши сънародници зад граница. Ако партия " Кубрат " вземе властта, ще се опитаме да решим проблемите с демографската рецесия и неналичието на работна ръка, както и с намаляващия брой съветските туристи. Първо, ще отменим 1900 от 2000-те лицензионни режими, както направи Тръмп в Съединени американски щати и стопанската система им дръпна. И второто - ще махнем визите за съветски туристи. Ще си ги получават на границата, а няма да ги раздава една индийска компания в 5-6 града на голямата Русия. Резултатът е, че в България предходната година са пристигнали 560 000 съветски туристи, а в този момент се чакат с 15% по-малко. Докато в Гърция са 4 милиона съветски туристи, а в Турция - 6 милиона.

- Коя е крайната цел на вашата партия?
Това, което ние назоваваме последна стратегическа цел за напредък и великолепие на България, е президентската република. Там е невероятно вземане предвид с съдружен сътрудник, подобен просто няма да има. Президентът стартира да ръководи самобитно своята стратегия. И в действителност максимален напредък имат страни, които са президентски републики- Русия, Съединени американски щати, Франция, Турция, Чехия. Като френският модел ми се вижда най-подходящ за България.

- Няма ли заплаха президентската република да премине в властническо ръководство?
Това е все едно да ме питате, в случай че вървите по тротоара, няма ли заплаха един камион да изскочи от платното и да ви смачка. Винаги има рискове в този свят. В България е изключено да премине в авторитаризъм по простата причина, че няма няма външна обстановка за това. Ние сме в Европейския съюз, една демократична политическа общественост, който не би разрешил някъде да се откри авторитаризъм.

- Възможно ли е да има забрани на партии?
В никакъв случай няма да има възбрана за партии. Защото опитът, който е направила България през 1935-1943 г е същият като нашия, с едно само изключение- възбрана на партии. Но ние нямаме такава концепция. Самата обстановка на президентската форма на ръководство ще минимализира въздействието на партиите. Някои от тях най-вероятно ще изчезнат, защото в никакъв случай не биха могли да изберат президент.

- В едно изявление казахте, че след регистрацията на придвижването " Кан Кубрат " ще поканите премиера Бойко Борисов и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за членове. Важи ли тази покана и в този момент за партията? Всички са поканени. Когато бяхме единствено придвижване, тогава можеха да дойдат при нас хора от всички партии, в този момент не. Но в случай че изоставен своите партии, добре са пристигнали.

- В професорската партия единствено титуловани учени ли ще има?
Още в самото начало обясних, че става дума за професори, с изключение на университетски, има и професори по поминък. Един Кубрат Пулев е професор в бокса. Един отец Боян Саръев е професор като свещеник. И доста други сходни хора.

- Бяхте предложили на своите съидейници да почетат доста деликатно описа на Мрак Твен " Кандидат за губернатор ". Опасявате ли се от дискредитиране?
А съм го прочел, несъмнено. Смях се доста на първите опити да бъда дискредитиран. Най-куриозното беше в един вестник, където бяха писали за детските ми години, и бяха поставили фотография, на която съм с две германки пред входа на музея. На 16-17 година, там съм слабоват като чироз. Твърди се, че това до мен е госпожа Меркел като млада, когато пристигнала на българското Черноморие. Не си припомням момичето по какъв начин се споделяше, само че не е Меркел.

- Ще попречи ли партийната активност на вашата научна активност като историк?
Надявам се да не попречи. Плановете ми за лятото, тъй като се заемам с доста огромна работа, ще бъдат понижени. Ще не преставам да изследвам историята на родния край

Интервю на Антония Кюмюрджиева

в. Стандарт

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР