Господа, ясно е, че не вие управлявате тази държава. Защо

...
Господа, ясно е, че не вие управлявате тази държава. Защо
Коментари Харесай

Ким Мехмети към кабинета в Скопие: Не вие управлявате, а партийните бандити и големите фирми

" Господа, ясно е, че не вие управлявате тази страна. Защо се наричате Правителство, като е потвърдено, че нямате власт над себе си, че сте ръководени от локалните партийни бандити и огромните компании. Защо ни лъжете, че Северна Македония е законна и обективна страна, когато е ясно, че е благосъстоятелност на богатите и могъщи партии, които не съблюдават законите, само че имат право да съдят и санкционират. Защо ни лъжете, че сме проведено общество, когато няма ред. Може да се случи да влезете живи и здрави в пандиза, само че от там да бъдете изведени мъртви ".

Това написа в отворено писмо до държавното управление в Северна Македония писателят от албански генезис Ким Мехмети.

На 26 декември м.г. стана ясно, че против един от най-известните македонски писатели и журналисти е почнало следствие за " насмешка с македонския народ ".

Делото бе формирано по сигнал на водача на партия " Левица " Димитър Апасиев. Според Апасиев със своите трудове " Ким Мехмети се подигравал с македонския народ и по този метод е направил закононарушения по чл.179 от Наказателния кодекс ".

" Съдът и прокуратурата се оправят с най-големия нарушител на Македония - Ким Мехмети?! Кой споделя, че в Северна Македония няма правораздаване и че правосъдните институции не са ефикасни? След като страната завоюва борбата против престъпността и кражбите стартира борба против нас, които " наскърбяваме " македонския народ, който е защитаван от партията известна с името " Левица ". Не знам за какво, само че се усещам горделив от обстоятелството, че съм упрекнат от " Левица ", партията която вони от антиалбанизъм и ме кара да бълвам всякога когато чуя нейното име. В днешна Македония, където пред целия свят може да скандираш " Смърт на албанците " и " Само мъртвият албанец е добър албанец " и да бъдеш приветстван, най-после и аз се озовах там, където ми е мястото - пред прокурорите и съда на тази страна ", разяснява Мехмети обвиняването против него.

На 9 декември м.г. Мехмети даде изявление за БГНЕС.

" районен съд Македония и македонците към момента са плебеи на сръбските политически усещания, в чиято основа стои, че за нашата страна са нездравословни единствено албанците и българите.

В районен съд Македония „ Дълбоката страна “ не е Македония, а е Сърбия. РСМ към момента е политически филиал на Белград. Това е руско-сръбска идея, която се осъществя сполучливо на Балканите.

Държавните институции в районен съд Македония работят за ръководещите партии, а не за жителите. Партиите се трансфораха в търговски компании. И албанци, и македонци не усещат страната като своя. районен съд Македония гние от вътрешната страна ", съобщи тогава Мехмети.

Той е създател на 10 романа, измежду които " Седем нощи горест " (1990), " Селото на прокълнатите деца " (1998) и на ред сборници с разкази, които са преведени на редица езици. През 1994 година печели националната премия за прозаичност точно с един от тях - " Съдбата на Фатуша ".



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР