Господ ще Ви въздаде за това, че Вие много правите

...
Господ ще Ви въздаде за това, че Вие много правите
Коментари Харесай

ВИДЕО Митрополит Гавриил: Господ ще въздаде на Борисов, прави много за църквите

Господ ще Ви въздаде за това, че Вие доста вършиме за църквата. С тези думи Ловчанският митрополит Гавриил се обърна към премиера Бойко Борисов , откакто държавното управление даде безплатен държавен парцел за основаване на духовно-просветен център в епархията.

„ Това не е грях, тъй като това, което вършиме не е частен парцел. То принадлежи на всички хора. Ако ние градим черква, тя не е моя, тя е на всички. Ние го вършим за в този момент и завинаги… Вярата в Бога е съхранила нашата национална еднаквост “, уточни той.

„ Благодаря Ви за опцията учебното заведение в Ловчанската Света митрополия да продължи да образова децата в християнската религия и добродетели. “ Кабинетът отпусна и 879 000 лв. за ремонт на постройката, в която се е помещавал кожарския колеж в Ловеч.

Митрополит Гавриил акцентира, че днешното решение на Министерския съвет ще даде опция след разширението на постройката, учебното заведение в епархията да се трансформира от начално в главно общообразователно с християнско образование. „ С това желаеме още една милостиня да дадем за положителното образование на децата. Вярата ще ни помогне да се съхраним и за в бъдеще “, добави Ловчанският митрополит.

Министър-председателят Бойко Борисов означи, че през годините държавното управление постоянно е подпомагало построяването и реставрацията на храмове в цялата страна и напомни, че за градежа на катедралния  храм „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Ловеч Министерският съвет обезпечи 828 000 лв. в интервала от 2014 година до 2019 година

„ Сега и този нов нравствен център ще бъде място за ограмотяване и за разпространяване на християнските полезности. Парите отиват за образование на всички деца “, посочи министър председателят Борисов.

По-късно Борисов се похвали и с друго:

Отпускаме 52 милиона лв. за погашение на помощта за фамилиите с деца до 14 години, при които родителите се е наложило да останат у дома и да се грижат за децата си до момента в който са затворени учебните заведения, яслите и детските градини. Така общата сума по тази мярка нараства до 73 милиона лв.. Помощта се изплаща съразмерно за дните неплатен отпуск, като размерът за един месец е 650 лева за фамилии с едно дете и 975 лева за фамилии с две и повече деца. Мярката има подоходен аршин, който беше повишен на 150% от минималната заплата. Последният път от поддръжката се възползваха над 40 000 фамилии.



Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР