Гошо Атанасов е категоричен, че Капиталовата програма за 2023 година

...
Гошо Атанасов е категоричен, че Капиталовата програма за 2023 година
Коментари Харесай

В община Средец се работи на парче, няма визия за развитие и дори елементарно планиране, смята бивш общински съветник

Гошо Атанасов е безапелационен, че Капиталовата стратегия за 2023 година е апотеоз на безсилието на кметската администрация на Иван Жабов, в случай че въобще може да се приказва за някаква експертиза в кабинета му

" В Община Средец липсва визия за развиване, работи се на парче, като че ли, с цел да се усвоят едни пари, а не да се реши действителен проблем. " Това заключи пред Флагман.бг някогашният общински консултант от ГЕРБ, който към този миг е единственият, който оповести, че ще се яви като претендент за кмет през октомври. ()

Очертава се той да се изправи против номинацията на ГЕРБ (за следващ път) на Иван Жабов или на Динко Цъцаров (), другите възможни претенденти ще са от опозицията на ГЕРБ - Иван Кичев и Живко Гърков.

Атанасов е безапелационен, че Капиталовата стратегия за 2023 година е апотеоз на безсилието на администрацията на Жабов , в случай че въобще може да се приказва за някаква експертиза в кабинета му.

„ Тези хора са неспособни да се оправят с проблемите . Вместо да се срещнат с жителите на общинския център и дребните обитаеми места, да ги изслушат и да се опитат да подобрят средата на живот, те се занимават с гонене на хора, опитващи нещо да трансформират за положително. Саморазправят се с всеки, който посмее даже малко да ги подлага на критика или да изрази инакомислеща позиция “, ядосан е Атанасов.

По думите му, ремонтите в парка, които кметът прави през последните няколко години, онагледяват цялата му философия за ръководство. Отвреме в точния момент асфалтира някоя алея, само че не обръща внимание на обстоятелството, че е цялостно с рискови дървета, които падат, няма пейки или зони за отмора.

Прави се по този начин, че като че ли желаят да се усвоят едни пари , а не да се реши действителен проблем на жителите на Средец “, безапелационен е Гошо Атанасов.

Той счита, че първо би трябвало да се създаде повсеместен план за реконструкцията на парка, както вършат всички огромни градове и след това да се реши дали ще се търси европейско финансиране или Общината ще може да го обнови със лични средства.

„ В Община Средец няма визионер, липсва обикновено обмисляне . От 12 години чакаме да оправят едно дере, което наводнява целия град, само че няма кой да го направи. Може и с по-малко средства, има разнообразни проектантски решения, те обаче не се ползват. Немислимо е 12 години да не можем да намерим пари, с цел да хванем водата, да се почисти и да се спре с този смут. Сега желаят да създадат пазара от горната страна, което съгласно мен не е удачно. Най-малкото би трябвало да се отпуши дерето, да се почисти, с цел да не изтръпваме при всеки сериозен дъжд. Изумен съм, че има хора, които още не са получили дървата си за отопление, а зимата действително мина.В същото време се регистрират ремонтите на пътища, които обаче не престават да са си в трагично положения. Пример за това е правата сред селата Дюлево-Суходол, която е „ ремонтирана “ три пъти за по 350 хил.лева . Нужна е съществена смяна. Съседните Общини се развиват доста по-добре от Средец . Инвеститорите бягат, тъй като не им се предлага нищо. Няма условия и административен потенциал. Инфраструктурата е в плачевен тип, не може да използваме връзката си с Бургас, както и близостта си с Автомагистрала „ Тракия “ – единствено 20 км. Скоро пътувах до границата с Община Карнобат, пътят е призрачен, а оттова нататък е съвършен, тъй като кметът на Карнобат работи, за разлика от нашия “, добави още Гошо Атанасов.

„ Общината не е построила нищо. Работи единствено по така наречен „ меки ограничения “ в транс-граничното съдействие. Направиха някое друго учебно заведение, ремонтираха и читалище, само че се броят на пръстите на едната ръка. Това е резултатът от работата на Иван Жабов и неговият екип, в случай че въобще има подобен “, разяснява Атанасов пред Флагман.бг.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР