Горяла е стаичка на почистващия персонал в сградата Директорът на

...
Горяла е стаичка на почистващия персонал в сградата Директорът на
Коментари Харесай

Ясна е причината за пожара, евакуирал 480 деца от две училища в Бургас

Горяла е стаичка на почистващия личен състав в постройката

Директорът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев заяви повода за пожара, който изтегля две учебни заведения в Бургас рано тази заран. 

Горяла е стаичка на почистващия личен състав в постройката на Електротехникума в Бургас. " Имаме подозрение, че е късо съединяване от разклонител. Щетите са в границите на стаичката, която е към 9 квадрата, както и последният етаж е бил димящ. Протоколът изисква да бъдат претърсени всички стаи, за което са извикани спомагателни екипи и е претърсено цялото учебно заведение, с цел да се откри дали всички са изведени, както и дали някой не е влезнал вътре по време на гасенето ", сподели шефът на бургаската пожарна.

В 8,40 часа е получен за пожар в учебното заведение на третия етаж. Два екипа на пожарната са изпратени неотложно, последвал ги е и трети. Имахме сигнал от шефа на учебното заведение, след което дойде и от тел. 112. 



Когато пристигнахме, към този момент се извършваше евакуация на учебното заведение, работеше пожаро-известителната апаратура. Заварихме да гори помещение на третия етаж в образователното заведение, сподели комисар Николаев.

Тук се обитават две учебни заведения - СУ " Иван Вазов " и Електротехникума. 

Около 480 деца са евакуирани от двете учебни заведения, от гимназията са изведени в предната част, а по-малките - откъм гърба в двора. 



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР