Горските служители искат повече правомощия, за да се пазят от

...
Горските служители искат повече правомощия, за да се пазят от
Коментари Харесай

Горските искат повече правомощия, бракониерите стават все по-нагли

Горските чиновници желаят повече пълномощия, с цел да се пазят от конфликти с бракониерите, предава bTV.

" В практиката ми доста пъти съм бил заплашван. Последният път бе предходната седмица – получих анонимна опасност по телефона с думите: " Ще дойдем и ще пребием цялото горско, ти нямаш работа в махалата, ти не си никой да ни правиш забележки ", споделя пред малкия екран горският чиновник Красимир Ковачки.

Горският чиновник добави, че набезите, изключително в ромската махала, стават все по-нагли, тъй като причинителите се усещат ненаказани от закона.

" Когато ги хванем с празни коли, даже да има резачка, ние не можем да им създадем нищо. Колите са им бе регистрационни номера, не са на техни имена ", добави той.

" Преди две години на центъра на село Сапарево извършител, на който му беше конфискуван джип без регистрационни номера, насочи нож към гърлото ми и се опита да ме прегази. Подадох сигнал в полицията, само че ми беше отказано да се образува досъдебно произвеждане против това лице ", показа шефът на " Общинско горско дружество – Сапарева баня ".

Според шефа на " Държавното горско стопанство – Дупница " Пламен Поюков нуждата от смяна на закона във връзка с пълномощията на горските чиновници на терен е наложителна.

" Дали сме предложение, надяваме се новите законодатели да се съобразят с него ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР