Горските пожари в западната част на гръцката област Атика, които

...
Горските пожари в западната част на гръцката област Атика, които
Коментари Харесай

Овладяха пожарите в област Атика, изпепелили хиляди хектара, но се задава нова гореща вълна в Гърция

Горските пожари в западната част на гръцката област Атика , които изпепелиха 3472 хектара площи, в това число застроени терени, къщи, предприятия, стопанства и прочие, са овладени в огромна степен, съобщи Ройтерс.

Нова гореща вълна се задава в страната през днешния ден.

Пожарът, западно от столицата Атина, който провокира всеобща евакуация по-рано през седмицата, е бил локализиран, сподели представител на пожарната. Пожарникари и самолети за гасене на пожари не престават да са на място при положение на обновяване на пламъците.

Най-малко 66 нови пожара са се разразили през вчерашния ден в Гърция, като огромна част от тях са потушени, оповестиха медии, базирайки се на гръцката работа за гражданска отбрана и пожарната.

След настояването на Гърция за задействане на механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз доста страни се притекоха на помощ на страната. В битката с огъня вземат участие четири самолета, изпратени от Италия и Франция, а екипи от Румъния, Полша и Словакия се включиха в гасенето на място. Израел също заяви, че ще изпрати два противопожарни самолета в поддръжка на напъните на Гърция, които ще останат там толкоз дълго, колкото е належащо.

Атмосферните условия в страната не благоприятстват подобряването на обстановката с горските пожари. Жегата и неналичието на дъжд напоследък ускориха сушата, а през днешния ден в Гърция се чака да стартира нова гореща вълна.

Прогнозите са температурите да се покачат до 40 градуса в някои региони, а в петък и до 44 градуса.

Пожарите са постоянно срещано събитие в Гърция, само че по-горещото, изсъхнало и прохладно лято трансформира Средиземноморието в гореща точка за пожари в последните години, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР