Горските пожари в Северна Калифорния убиха шест души, включително две

...
Горските пожари в Северна Калифорния убиха шест души, включително две
Коментари Харесай

Повече от 1300 огнеборци се борят с пожарите в Калифорния


Горските пожари в Северна Калифорния убиха шест души, в това число две деца и тяхната прабаба, и принудиха повече от 38 000 души да изоставен домовете си, съобщи BBC.
В неизвесност са 17 души.

Пожарникарите се борят със стихията, като до момента са овладяли единствено 5% от площта. Хиляди домове са застрашени.

Горският пожар стартира преди няколко дни, откакто автомобил се възпламени. Той е причната за изгарянето на  над 60 000 хектара земя - повърхност, по-голяма от град Сан Франциско.

Със стихията се борят повече от 1300 огнеборци. Тя към този момент унищожи 500 здания, трансформира в пепел големи площи, провокира затварянето на пътища, а заради климата и бързото придвижване на огъня, щатският губернатор разгласи бедствено състояние и изиска помощ от федералното държавно управление.

Малко след започването пожара беше арестуван 32-годишен мъж, Брандън Макглоувър, който е обвинен за подпалването на девет пожара югозападно от община Ривърсайд. В петък му бяха повдигнати обвинявания в подпалвачество, които той отхвърля.

От лумването на пожара повече от 3 400 пожарникари бяха ангажирани  - само че локалната пожарна работа предизвести, че горещото, изсъхнало време прогнозира, че обстановката може да се утежни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР