Горските пожари в района на Александруполис продължават да бушуват вече

...
Горските пожари в района на Александруполис продължават да бушуват вече
Коментари Харесай

Евакуират десетки пациенти от болница заради пожарите в Гърция

Горските пожари в региона на Александруполис не престават да бушуват към този момент четвърти следващ ден . Десетки пациенти са били евакуирани от университетската болница в града, оповестиха от пожарната. Един човек е умрял.

Властите оповестиха, че 65 пациенти в университетската болница в Александруполис са били евакуирани и преместени на ферибот в пристанището до сутринта като защитна мярка. Други 14 души  са били евакуирани от транспортен съд на бреговата защита от плаж край село Макри.

" При рискови метеорологични условия, основно заради бурни ветрове, бяха положени големи старания за ръководство на огнените фронтове, които избухнаха по едно и също време в доста елементи на страната ", сподели представителят на пожарната Йоанис Артопиос късно в понеделник.

Няколко общности в районът Еврос, покрай границата с Турция, бяха евакуирани, защото управляващите предизвестиха, че рискът от нови пожари остава висок през идващите дни.

Обгореното тяло на мъж, за който се счита, че е мигрант, е открито в селски регион в Лефкими, покрай Александруполис, в понеделник, сподели представител на локалната полиция пред Ройтерс.

Еврос е известен граничен пункт за стотици мигранти от Близкия изток и Азия, които употребяват едноименната река, разделяща Гърция от Турция, с цел да преминат в Европейския съюз.

Повече от 20 000 задгранични туристи трябваше да бъдат през юли, защото горски пожари горяха в продължение на седмица, унищожавайки хотели и курорти.
 Стотици пожарникари в Гърция не престават се борят с пожарите
Стотици пожарникари в Гърция не престават се борят с пожарите

200 пожарникари, подкрепени от 17 самолета, се борят с горски пожар за трети следващ ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР