Каква част от Мауи е изгоряла в горските пожари? Въздушни изображения показват щети от пожар, докато усилията за ограничаване продължават

...
Горските пожари в Мауи изгориха хиляди акри, откакто пожарът започна
Коментари Харесай

Горските пожари в Мауи изгориха хиляди акри, откакто пожарът започна по-рано този месец, и някои от пожарите все още бяха частично овладени към понеделник. Пожарът в Лахайна – най-опустошителният от пожарите – изпепели приблизително 2170 акра, съобщи окръг Мауи в съобщение за пресата в понеделник. Това е около 3,4 квадратни мили.

Колко голяма част от Мауи е изгоряла?

Лахайна понесе тежестта на пламъците и историческият град беше напълно унищожен. С 2170 акра изгорени, пожарът в Лахайна е овладян на около 90%, според съобщението.

Горските пожари започнаха на 8 август и оттогава пожарът в Олинда в централната част на Мауи е изгорил около 1081 акра, а близкият пожар в Кула е изгорил около 202 акра. И двата пламъка са овладени на около 85%.

но на 15 август служители изчислиха, че 3200 са изгорели. Заедно тези оценки представляват повече от 10 квадратни мили от общата площ на Мауи от 735 квадратни мили.

Окръгът каза в съобщение за новини, че все още горящите пожари не представляват активна заплаха, въпреки ограничаването на fires не се е променило от няколко дни. „Пожарите не напредват, но пълното ограничаване може да бъде по-трудно за установяване и определяне в градски условия“, се казва в съобщението. „[Пожарната служба на Мауи] продължава да използва инфрачервена технология, водни капки и пожарникари, за да локализира и адресира горещи точки в продължаващите усилия за пълно потушаване на тези пожари.“

Предварителните числа, публикувани на 12 август, показват на най-малко 2200 сгради – около 86% от които са жилищни – са били унищожени или повредени при пожара в Лахайна, според Тихоокеанския център за бедствия на Хавайския университет.

Разходите за възстановяване се оценяват на 5,52 милиарда долара.

Пожарите също доведоха до предупреждение за опасна вода за Лахайна и Горна Кула, което остава в сила, според съобщението за новините. Жителите са помолени да използват само бутилирана вода или питейна вода, която могат да вземат от няколко центъра в двата района.

Около 1800 клиенти на Hawaii Electric в Лахайна все още са без ток, както и близо 50 клиенти в Кула. Електрическата компания работи за възстановяване на електрозахранването на основни сгради като хранителни магазини и аптеки и след това ще разгледа отделни фирми и частни имоти, според прессъобщението.

Във Facebook окръгът предупреди жителите за опасни материали като азбест, олово, пепел, пестициди и други материали, които могат да присъстват в зоните, където са изгорели сградите. Възможно е също така да има счупени тръби и стъкло, открити пирони и други опасности, като резервоари с пропан, които могат да бъдат опасни.

Окръжните служители призоваха онези, които могат да се върнат в имотите си, да го направят с лични предпазни средства и да избягват всички зони на изгаряне, освен ако не са разрешени от властите.

Брой на жертвите на горските пожари в Мауи

Към понеделник пожарите са причинили най-малко 115 смъртни случая и 13 семейства са уведомени за смъртта на лица, които са идентифицирани. Най-малко 22 семейства все още не са уведомени за смъртта на лица, които са били идентифицирани, каза полицейското управление на Мауи в съобщение за новини.

Колко души все още са в неизвестност в Мауи?

В понеделник кметът на окръг Мауи Ричард Бисен каза по време на пресконференция, че 850 души все още се водят като изчезнали, цитирайки данни, събрани от ФБР и местните власти. Той каза, че ФБР събира ДНК проби от хора, които смятат, че близките им членове на семейството са изчезнали по време на пожара, като начин да подпомогне процеса на идентификация.

Повече от 1900 души се очаква да потърсят подслон в един от шестте хотела в Мауи, които използват приюти в координация с Американския червен кръст, според съобщението на окръга.

Въздушни изображения на Щети от пожар в Мауи

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР