Горските пожари в Канада се разрастват. Огънят е обхванал още

...
Горските пожари в Канада се разрастват. Огънят е обхванал още
Коментари Харесай

Разразстват се пожарите в Канада, евакуираха още два града

Горските пожари в Канада се разрастват. Огънят е обхванал още два града, съобщи Франс прес. Премиерът на страната Джъстин Трюдо сподели, че пожарите са предизвикали " ужасни загуби ".

Пожарникарите, които се борят със стихията, се приготвят за още една " страшна нощ " в битката с двата фронта на огъня - в Британска Колумбия и Северозападните територии.

Премиерът на западна Британска Колумбия Дейвид Еби разгласи късно нощес там изключително състояние. Съобщението пристигна, откакто когато пожарът, пламнал западно от 150-хилядния град Келоуна, намиращ се в долината Оканаган, се разрастна до големи размери. Местните управляващи оповестиха, че пожарникарите са били принудени да се отдръпват, като някои от тях са останали в капан зад линиите на огъня, до момента в който са се опитвали да спасят локалните поданици.

На хиляди семейства в западната част на Келоуна беше подредено да се изтеглят, а на други да бъдат в подготвеност да изоставен дома си незабавно.

„ Ситуацията е непредсказуема сега и предстоят сложни дни “, сподели Дейвид Иби на конференция.
Министър-председателят Джъстин Трюдо се срещна с евакуирани хора от от Йелоунайф, столицата на Северозападните територии. Напусналите своя дом дойдоха в Едмънтън, провинция Алберта, на стотици километри на юг, без да знаят по кое време и дали ще могат да се още веднъж вкъщи.

Горските пожари в Канада това лято бележат рекордни мащаби в историята на страната. Според публични оценки към този момент са изгорели над 14 милиона хектара - съвсем два пъти повече от площта от последния връх от 7,3 милиона хектара.
Бедствието лиши живота на четирима души.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР