Горските пожари са се разпространили от южната част на Европа

...
Горските пожари са се разпространили от южната част на Европа
Коментари Харесай

Жегите взеха над 1700 жертви в Испания и Португалия

Горските пожари са се популяризирали от южната част на Европа чак до северната част на Скандинавия

Повече от 1700 поданици на Испания и Португалия станаха жертва на извънредно високите температури в района, съобщи шефът на Европейското бюро на Световната здравна организация Ханс Клуге, представен от БГНЕС, съобщи.

„ Стотици хиляди хора починаха от рисково високите за последните десетилетия температури, а към продължителните горещини постоянно се прибавят и горски пожари. Тази година единствено в Испания и в Португалия станахме очевидци на повече от 1700 смъртни случая по отношение на горещото време”, се споделя в изказването, оповестено на интернет страницата на организацията.

Според Клуге горските пожари "са се популяризирали от южната част на Европа чак до северната част на Скандинавия ". Той напомни, че тази седмица пожари са унищожили 41 жилища в Лондон, макар че "горещият летен сезон " е едвам в средата си.

СЗО прикани всички национални и локални управляващи да се приготвят за температурни върхове.

"Доказано е, че оперативните и сложни проекти за деяние за битка с горещините избавят човешки животи и покачват устойчивостта на общностите и хората при рискови температури ", се акцентира в изказването.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР