Горските пожари обхванаха повече от 1,5 милиона хектара от блатистата

...
Горските пожари обхванаха повече от 1,5 милиона хектара от блатистата
Коментари Харесай

Трета година опустошителни пожари в Сибир, пожарникарите се нуждаят от помощ

Горските пожари обгърнаха повече от 1,5 милиона хектара от блатистата иглолистна тайга в Якутия.

Това е третата поредна година, в която Якутия - най-студеният район на Русия, граничещ със Северния ледовит океан, е в плен на опустошителни пожари.

Огромни региони на Русия и в частност на Сибир страдат от горещите талази и от сушата, провокирани от изменението на климата през последните години, с голям брой температурни върхове.

Броят на пожарникарите в района не доближава. Еколозите от дълго време настояват, че Русия незадоволително финансира своите благоприятни условия за битка с горските пожари, написа Агенция Франс Прес. Министерството на околната среда на Русия през 2015 година издаде декрет, който разрешава на районите да пренебрегват пожарите, в случай че цената на битката с тях надвишава предстоящите вреди.

" Години наред споделяме, че Русия би трябвало да усили най-малко три пъти бюджета си за битка с горските пожари ", разяснява Григорий Куксин, началник на звено за пожари, пред френската организация.

В началото на юли Русия активизира Министерството на защитата и това на изключителните обстановки, с цел да помогне на Якутия да се оправи с. Десетки доброволци също работят непрекъснато.

 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР