Горските пожари на втория най-населен остров от архипелага на Канарските

...
Горските пожари на втория най-населен остров от архипелага на Канарските
Коментари Харесай

Горските пожари на Гран Канария са извън контрол, над 8000 евакуирани

Горските пожари на втория най-населен остров от архипелага на Канарските острови – Гран Канария, излязоха отвън надзор, оповестява немският народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, като се базира на известие от локалните управляващи, оповестено в обществената мрежа „ Туитър “.

``
реклама

Около 3400 хектара повърхност на испанския ваканционен остров са наранени от стихията, а пламъците тук-там доближават до 50 метра височина.

Медиите в страната оповестяват, че над 8 000 хиляди души са евакуирани от региона югозападно от столицата Лас Палмас, предава " Фокус ".

Засегнати от огъня са и известните борови гори в националния парк „ Тамадаба “. Паркът от 7500 хектара е включен в биосферния резерват на ЮНЕСКО и се смята за „ зелен бял дроб " на острова. Туристите, почиващи в крайбрежните курорти не са директно наранени от вилнеещите пожари, акцентира изданието.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР