Горски служители са установили незаконна сеч на 81 дървета в

...
Горски служители са установили незаконна сеч на 81 дървета в
Коментари Харесай

Шум от моторни резачки издаде бракониери край Вършец

Горски чиновници са открили противозаконна сеч на 81 дървета в частна гора в землището на Вършец , оповестиха от Изпълнителната организация по горите. Нарушението е открито при осъществена по-рано през днешния ден инспекция.

Инспекторите чули звук на моторни резачки при обход на територията и създали инспекция на място, която посочила, че прави сеч в частен парцел на здрави букови дървета , вместо плануванаъа насилствена сеч на повредени, паднали дървета. Част от противозаконната дървесина, която е била складирана на терена е арестувана. Съставен е констативен протокол и акт за откритото нарушаване. Предстои санкциониране на лицензирания лесовъд.             

Отново тази заран, на разклона на село Малък Вършец край Севлиево , горски инспектори на Регионална дирекция по горите-Велико Търново и Държавно ловно стопанство-Росица спрели за инспекция товарен автомобил с 10 прочие куб. м дърва за огрев .

При инспекцията се открива, че дървесината не е маркирана с контролна горска марка и е без превозен билет. Съставен е констативен протокол и два акта за открито нарушаване по Закона за горите. Дървесината и камионът са арестувани

При следваща инспекция, взаимно с РДГ-Ловеч е открито, че дървесината е добита от частен парцел в землището на ловешкото село Къкрина

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР