Горски служители от Пловдив и полицаи от Стамболийски задържаха вчера

...
Горски служители от Пловдив и полицаи от Стамболийски задържаха вчера
Коментари Харесай

Мъж е задържан заради незаконна сеч край Кричим

Горски чиновници от Пловдив и служители на реда от Стамболийски задържаха през вчерашния ден извършител след сигнал за противозаконна сеч. Те реагирали неотложно на информация за товарене на отсечени и нарязани дървета в лек автомобил в резерват „ Изгорялото гюне ” над град Кричим.

При осъществената инспекция в дома на нарушителя е открита на предпазване противозаконна дървесина. Съставен е акт за осъщественото нарушаване, оповестиха от Регионалната дирекция по горите-Пловдив

Преписката е изпратена в Районната прокуратура. За случая е известена и Регионалната ревизия по околната среда и водите за предприемане на дейности по подготвеност и от тяхна страна. В резултат на осъществена следваща инспекция на терен и в наличието на причинителя е открито, че противозаконната дървесина не е от предпазената територия.

Органите на реда молят към всички жители навреме да бъдат подавани сигнали на тел. 112 при положение, че имат данни и информация или станат очевидци на осъществяване на противозаконни похищения в горските територии.

Повече от 6000 инспекции са осъществени от страна на Регионалната дирекция по горите – Пловдив от началото на годината. Съставени са 123 акта за открити нарушавания на Закона за горите като се разчита извънредно на превантивната активност и непрестанно наличие на екипите на терен, разясняват от дирекцията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР