Горски служители на Държавно ловно стопанство Росица“ градСевлиево изнесоха беседа

...
Горски служители на Държавно ловно стопанство Росица“ градСевлиево изнесоха беседа
Коментари Харесай

Горски служители изнесоха беседа пред учениците от ОУ „Стефан Пешев“ в Севлиево по случай „Седмицата на гората“

Горски чиновници на Държавно ловно стопанство „ Росица “ градСевлиево изнесоха сказка и отбелязаха дървесните типове в двора на главно учебно заведение „ Стефан Пешев ”, дружно с възпитаници от учебното заведение. Мероприятието е част от събитията по случай празника на българската гора и професионален празник на горските чиновници „ Седмица на гората “.



Тази година празникътна лесовъдската гилдия протича под мотото „ Гората е живот и … обща отговорност “ и по тази причина самодейностите за неговото отбелязване са ориентирани към приобщаване на обществото към задачата по запазване на българската гора и нейните жители.



Директорът на ДЛС „ Росица “ градСевлиево инж. Иван Степанов и негови сътрудници от стопанството изнесоха подробна сказка пред учениците от севлиевското учебно заведение по отношение на типовете дървета, отличителните им белези, какво ги прави скъпи, по какъв начин се възобновяват, от кое място произлизат, в какви условия се развиват най-добре и други За задачата те отбелязаха всички дървета в двора на учебното заведение с българското и латинското название на съответния дървесен тип. Любознателните възпитаници демонстрираха голям интерес и интензивно участваха в дейностите, което съгласно лесовъдите от стопанството е сигурен знак, че ще станат положителни природолюбители.



Този вид срещи сред лесовъдите от ДЛС „ Росица “ - Севлиево и учениците от ОУ „ Стефан Пешев “ са обичайни и се организират всяка година като част от програмата за отбелязване на „ Седмица на гората “, която тази година включва още:

02.04.2024 година - награждаване на рисунки и отсъждане на специфичната премия на Търговско предприятие ДЛС „ Росица ” градСевлиево от конкурс, проведен от Община Севлиево, за рисунка на тематика: „ Видовете дървета в българската гора ”.

На 04.04.2024 година в м. Лъгът, взаимно със чиновници на Централното ръководство на Северноцентрално държавно дружество – Габрово ще се проведат занимания по горска педагогика с деца на 5 и 6 годишна възраст от ДГ „ Калина ” градТрявна, както и с възпитаници от 4 до 8 клас, живеещи в SOS Детски селища България в градТрявна.

А на 05.04.2024 година служащи и чиновници от стопанството ще извършат разчистване към беседки и обособени кътчета за отдих в горски територии, стопанисвани от ДЛС „ Росица ” градСевлиево.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР