Горски служители хванаха свой колега с незаконни дърва, съобщиха от

...
Горски служители хванаха свой колега с незаконни дърва, съобщиха от
Коментари Харесай

Горски хванаха колега с незаконни дърва

Горски чиновници хванаха собствен сътрудник с противозаконни дърва, оповестиха от Югозападното държавно дружество. Товарен микробус „Мерцедес“, нелегално транспортиращ дърва и ръководен от ловджийски надзорник от Държавно ловно стопанство „Дикчан“, е арестуван на 23 октомври в 21,50 часа покрай сатовчанското с. Вълкосел. Нарушението е разкрито след открити неналичия на дърва за огрев от краткотраен склад и подхванати дейности от страна на управлението на териториалното отделение на ЮЗДП.

 241018bl1

При взаимната инспекция чиновници от ловното стопанство „Дикчан“ и Гранична полиция в Гоце Делчев задържали транспортното средство. Водач на буса бил Мехмед Бошнаков от с. Плетена, ловджийски надзорник в стопанството, който транспортирал нелегално 4 кубически метра иглолистни дърва за огрев. Дървесината е без превозен билет, не е маркирана с контролна горска марка и е без пластини с идентификационен номер.

Проверяващите съставили протокол за нарушаването, с който е разпоредено задържането на микробуса и откраднатата дървесина. От страна на управлението на териториалното отделение на ЮЗДП са изискани писмени пояснения от нарушителя. За осъществените нарушавания по Закона за горите, уронване престижа на стопанството и корист със служебно състояние на ловния надзорник ще бъдат наложени най-строги санкции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР