Горски рейнджъри си навлякоха гнева на активисти, след като убиха

...
Горски рейнджъри си навлякоха гнева на активисти, след като убиха
Коментари Харесай

Рейнджъри трябваше да пазят мечка. Убиха я

Горски рейнджъри си навлякоха гнева на деятели, откакто убиха мечка, която трябваше да пазят. Инцидентът е станал в Иран, заяви France 24, базирайки се на информация на локалните.

Убийството на животното е осъществено преди дни. Горските рейнджъри в началото обаче разпространиха друга версия – че то е умряло по натурален път.

В обществените мрежи обаче бяха публикувани фрагменти от случая, който разбуни духовете в страната. Мечката е предпазен тип и е заплашен от изгубване. Активисти остро осъдиха дейностите на мъжете.

На видеото се вижда по какъв начин мечката атакува един от тях, след което е убита. Рейнджърите са стреляли с приспивателни стрелички, само че съгласно природозащитници са прекалили с дозата.

Възможно е да са стреляли в сърцето. След това не са се погрижили за мечката и не са я завели на ветеринар. Някои от мъжете са почнали да постановат падналото животно с пръчки и да го ритат. Инцидентът е станал в североизточната част на Иран.

Според информация на локалните нападнатият мъж не е част от горския екип, който е трябвало да следи за популацията на тези мечки и да се грижи за тяхната сигурност. Не е ясно за какво са позволили външни лица в такава непосредственост. Вижте фрагментите:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР