Горски Рамбо се е задействал в планината над Храбрино. Вживелият

...
Горски Рамбо се е задействал в планината над Храбрино. Вживелият
Коментари Харесай

Злосторник залага брутални капани в Родопите, хора пукат гуми, има и пострадали

Горски Рамбо се е задействал в планината над Храбрино. Вживелият се в холивудския воин залага самоделни клопки с пирони и заварени стоманени шипове по пътищата,  с цел да лимитира достъпа на горска защита, хора и коли до ловното си поле. Бракониерът не е самичък, с него има най-малко още двама помагачи, настояват местнитге. Осакатени са към този момент няколко крави, а съвсем всеки ден ловци и туристи се оплакват, че пукат гуми в региона на местността Карабунар. Има и потърпевша жена.

„ Вчера мой родственик извади шест пирона от гумите си. Злосторниците ги поставят върху двойни дъски, вкопани на 20-30 см в земята, тъй че да не се виждат и да поразяват и гумите на джиповете “, описа пред marica.bg Стилян Арабаджиев, който е член на ловната дружинка в Храбрино. Според него е същинско знамение е, че до момента не е станала някоя покруса.

„ Вече вървя със боязън в гората, откакто предходната година спуках четири гуми “, споделя Арабаджиев и добавя, че измежду потърпевшите е и джипът на Боян Банджаков от Брестовица, както и на други сътрудници ловджии. 

През ден Арабаджиев и хора от дружинката в Храбрино вървят на място, с цел да обезвреждат дъските с пирони. „ Измъкването им е доста мъчно, даже и с брадвичка. А щом ги махнем, те залагат нови “, описа Арабаджиев. Той предизвести туристи и хора да не вървят по-нагоре от параклиса „ Св. Спас “ в местността Карабунар поради заплахата. Според Арабаджиев хората, които слагат самоделните клопки, са двама-трима души. Засичал ги е инцидентно в гората.

„ Ходят когато и да е. Не мога обаче да ги разпозная, защото идват с мотори без номера, карат с каски и маски “, изясни Арабаджиев. Според него това се прави от ловджии от други дружинки, които желаят да ловуват в непознатото ловно землище. Целта на поставените шипове е да ограничи достъпа на ловците от Храбрино и на хора, с цел да ловуват пришълците необезпокоявани на непозната територия.

Председателят на ловната дружинка в Храбрино Аркадий Николаев удостовери пред „ Марица “, че от месец битуват приказки в Храбрино и прилежащите села, че бракониери от Първенец залагат самоделни клопки над Храбрино. До момента са потърпевши няколко животни от кравеферма, както и коли на туристи и ловджии.

„ Трябва да се постави завършек на това безредие. Затова сме решили да организираме хайка и да се опитаме да заловим тези хора. Също по този начин считаме да сложим и камери. Заловим ли ги, ще ги предадем на полицията “, разяснява шефът на авджиите в Храбрино, който е някогашен служител на реда. Николаев е дълготраен началник на КАТ. От няколко седмици той оглавява ловната дружинка на Храбрино, в която членуват 50-60 души. Неофициално се приказва, че залагащият клопки е човек от Първенец с още двама помагачи от селото.

При нас няма сигнали или тъжби за сходен проблем, разяснява Петър Тодоров, шеф на Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Ако жителите знаят нещо, дано ни уведомят, прикани основен контрольор Тодоров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР