Горски пожари в Канада: Провинция Британска Колумбия обявява извънредно положение

...
Извънредно положение е обявено в западната провинция Британска Колумбия в
Коментари Харесай

Извънредно положение е обявено в западната провинция Британска Колумбия в Канада, тъй като бързо развиващ се горски пожар заплашва да унищожи още домове в района около град Уест Келоуна.

Премиерът Дейвид Еби предупреди, че „ситуацията се разви бързо и ни очаква изключително трудна ситуация в следващите дни ".

Горският пожар в McDougall Creek се разрасна от 64 на 6800 хектара за 24 часа.

Около 4800 души вече са под заповед за евакуация.

Отделно, около 22 000 души - или приблизително половината от населението - са били разселени в Северозападните територии на Канада поради друг огромен горски пожар.

Официалният краен срок за евакуация на Йелоунайф, столицата на федералната територия на Канада, вече изтече.

Жителите се борят да напуснат по въздушен и шосеен път в опит да избягат от горски пожар, движещ се към покрайнините на града.

Броят зад Най-лошият сезон на горските пожари в Канада

„Тази година сме изправени пред най-лошия сезон #BCWildfire досега“, написа г-н Иби в петък в публикация в X, известна преди като Twitter. „Предвид тези бързо развиващи се условия, ние обявяваме извънредно положение в провинцията.“

Премиерът каза, че това ще гарантира, че „ние сме в позиция за бърз достъп до всички инструменти, от които се нуждаем, за да поддържаме общности".

Той каза, че все повече и повече хора се евакуират, предупреждавайки, че "спешните заповеди може да включват ограничения за пътуване до конкретни зони, ако хората не уважават нашите призиви да избягват несъществени пътувания“.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР