Горски пожари в Гърция: Министърът извика „измет от подпалвачи“ след извършени 79 ареста

...
Гърция извика измет от подпалвачи“, след като полицията извърши 79
Коментари Харесай

Гърция извика „измет от подпалвачи“, след като полицията извърши 79 ареста за палежи заради горски пожари, опустошаващи страната.

Министърът на гражданската защита Василис Кикилиас каза, че е имало няколко опита от подпалвачи да запалят нови пожари на планината Парнита, северозападно от Атина.

Пожарът е един от стотиците в нацията, където горски пожари вече убиха най-малко 20 души тази седмица.

" Вие извършвате престъпление срещу страната“, каза г-н Кикилиас.

Агенция AFP съобщи за неговите коментари по време на телевизионно обръщение в четвъртък: „Измет подпалвачите подпалват пожари които заплашват гори, имоти и най-вече човешки животи...

"Няма да ви се размине, ще ви намерим, ще бъдете подведени под отговорност."

Гръцките пожари бушуват след трагедия с мигранти близо до границата. Осемнадесет тела открити в гръцка гора, засегната от пожари. Гърция в повишена тревога за нова вълна от горски пожари

Полиция и разузнавателна служба EYP разследват инцидентите, предаде АФП.

Правителственият говорител Павлос Маринакис каза пред гръцката обществена телевизия ERT, че от 140 ареста, свързани с горски пожари, 79 са свързани с палежи.

Стотици пожарникари в цяла Гърция се борят със смъртоносните горски пожари от дни.

Големият пожарен фронт, който избухна в събота близо до пристанищния град Александруполис, се е превърнал в най-големия регистриран в ЕС, според европейския комисар Янез Ленарчич.

Междувременно на планината Парнита близо до Атина бушуват пожари в гора в близост до столицата, заплашвайки национален парк.

По-рано тази седмица телата на 19 души, за които се смята, че са мигранти, сред които и деца, бяха открити близо до района на Еврос в североизточна Гърция.

Един пастир също загуби живота си при пожарите в района на Беотия в понеделник.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР