Горски пожари в Гърция: Болницата е евакуирана поради засилване на пожара в Александруполис

...
Десетки пациенти бяха изведени от болница в североизточна Гърция, тъй
Коментари Харесай

Десетки пациенти бяха изведени от болница в североизточна Гърция, тъй като горските пожари излязоха извън контрол за четвърти ден близо до град Александруполис.

Пламъците се приближиха до територията на университетската болница и много от евакуираните бяха отведени на ферибот в близкото пристанище.

Сред преместените имаше новородени бебета и интензивни пациенти.

Експлозии в района на болницата бяха обвинени в експлозия на кислородни бутилки.

Александруполис, голямо пристанище близо до североизточната граница на Гърция с Турция, е един от редицата гръцки региони, борещи се с горски пожари, подсилени от силни ветрове и температури, които се очаква да достигнат 39C (102F) във вторник.

Пожарите бушуват на други места - на остров Евия и в Беотия през централна Гърция, където няколко села са евакуирани.

Поне един човек вече е загинал заради пожарите, опустошаващи села близо до Александруполис.

Гръцките власти наредиха на флотилия от линейки и автобуси да откарат около 115 пациенти от университетската болница в североизточния край на града.

Съобщава се, че пламъците са навлезли в територията на болницата, докато се е извършвала операцията и болницата е била обвита в гъст облак дим и пепел. >

Огнено, червено сияние се виждаше през цялата нощ в покрайнините на Александруполис, а сателитни изображения показаха няколко региона на Гърция, покрити с гъст дим.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР