Винетки на жертви: Горските пожари на Хаваите водят до неописуема скръб, докато семействата научават съдбата на любимите си хора

...
Горски пожари опустошиха части от Мауи в Хавай тази седмица,
Коментари Харесай

Горски пожари опустошиха части от Мауи в Хавай тази седмица, оставяйки следа от разрушения и опустошение, унищожавайки исторически град. Докато мнозина чакат в агония новини дали приятелите и семейството им са в безопасност, пожарите вече са отнели живота на повече от 90 души - което го прави най-смъртоносният горски пожар в САЩ от повече от 100 години. Ето историите на загиналите.

—-

ЗАГУБА НА ЕДНО СЕМЕЙСТВО

Четиричленно семейство — Фаасо и Малуи Фонуа Тоне, Салоте Такафуа и нейният син, Тони Такафуа, загина при опит да избяга от пламъците. Останките им бяха открити в четвъртък в изгоряла кола близо до дома им.

„Мащабът на нашата скръб е неописуем“, гласи изявление на членове на семейството.

Лайлас Канемото, който познава Семейство Тоун потвърди опустошителната новина в неделя.

„Поне имаме затваряне за тях, но загубата и разбито сърце са непоносими за мнозина. Ние като общност трябва просто да се прегърнем и да подкрепим нашите семейства, приятели и нашата общност по най-добрия начин“, каза Канемото пред АП чрез текстово съобщение в неделя.

Канемото все още чака новини за нейния братовчед Глен Йошино, който е изчезнал.

„Страхувам се, че той си е отишъл, защото не сме се чули с него и той щеше да намери начин да се свърже със семейството“, каза Канемото. Надяваме се на най-доброто, но се подготвяме за най-лошото.“

___

„ЕДИН НАИСТИНА ДОБЪР ЧОВЕК“

Пенсиониран капитан на пожарната Джеф Богар и негов приятел на 35 години, Франклин Трехос, първоначално остана, за да помогне на другите в Лахайна и да спаси къщата на Богар. Но тъй като пламъците се приближаваха все по-близо и по-близо във вторник следобед, те разбраха, че трябва да избягат.

Всеки избяга при себе си Когато автомобилът на Богар не запали, той счупи прозорец, за да излезе и запълзя по земята, докато полицейски патрул не го намери и го откара в болница.

Трехос не избяга.< /p>

Когато Богар се върна на следващия ден, той намери костите на своя 68-годишен приятел на задната седалка на колата си, лежащ върху останките от любимия 3-годишен голдън на Богар ретривъра Сам, когото той се е опитал да защити.

Трехос, роден в Коста Рика, е живял от години с Богар и съпругата му Шанън Уебър-Богар, помагайки й с припадъците, когато съпругът й не можел T. Той изпълни живота им с любов и смях.

„Бог взе един наистина добър човек“, каза Вебер-Богар.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР