Горски пожари бушуват трети ден на Канарските острови. Огнената стихия

...
Горски пожари бушуват трети ден на Канарските острови. Огнената стихия
Коментари Харесай

Поне 8000 евакуирани на Канарските острови заради пожари

Горски пожари бушуват трети ден на Канарските острови. Огнената буря е обхванала планинската част на остров Гран Канария, а гасенето е затруднено поради мощните ветрове. Най-малко 8000 души са евакуирани, не се оповестява за жертви и потърпевши.

 © БГНЕС
Задушлив пушек и пламъци с височина 50 метра се издигат над остров Гран Канария. Пожарът избухва в събота, в региона на град Техеда, където за повторно в границите на месец се наложи евакуация на популацията. Все още не е ясно дали е дело на човешка активност или е вследствие на горещините. Пламъците са обхванали над 3400 хектара гори. Силните ветрове разпалват нови и нови огнища и преодоляването на огъня на този стадий е невероятно.

В гасенето на пожарите са се присъединили 700 пожарникари, 200 военни и 10 самолета и хеликоптера. Там, където пламъците са прекомерно високи, обаче, е невероятно гасенето по въздух. Заради стихията на острова са евакуирани над 8000 души.

Мъж: Дойдоха у дома и ни споделиха, че би трябвало незабавно да напуснем региона. Не знам по кое време ще можем да се върнем.
На този стадий пожарите са единствено в планинската част на острова и не съставляват заплаха за плажуващите туристи.

 Евакуират 40 селища на Канарските острови поради горски пожари Евакуират 40 селища на Канарските острови поради горски пожари
Жителите на 40 обитаеми пункта бяха евакуирани поради горски пожар на остров Гран-Канария, един от най-големите в известния измежду туристите Канарски а...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР