Горски педагози от дирекциите на природен парк "Врачански Балкан" и

...
Горски педагози от дирекциите на природен парк "Врачански Балкан" и
Коментари Харесай

Горски педагози от природен парк Врачански Балкан участваха в конгрес в Цюрих

Горски педагози от дирекциите на естествен парк "Врачански Балкан " и "Витоша ", както и от Държавно ловно стопанство "Воден-Ири Хисар ", участваха в XVI Европейски конгрес на горските педагози в Цюрих, Швейцария. В нея взеха присъединяване над 140 специалисти от Европа, които бяха обединени от тематиката на конгреса: „ Как да учим измежду и с природата по време на климатичните промени - Европейски вероятности и решения”. В рамките на 4 дни от 10 до 13 май 2022 участниците споделиха съществуващи концепции и създадоха нови, новаторски просветителни стратегии в поддръжка на дейно справяне с климатичната рецесия в света.
За първи път от провеждането на конгреса български участници организираха работен семинар. Инж. Ани Петракиева (ДПП "Витоша ") и Оля Генова (ДПП "Врачански Балкан ") показаха обучителна стратегия на тематика "В кухнята на климата - или по какъв начин индивидът от наблюдаващ, стана режисьор на климатичните промени ". В нея взеха присъединяване 21 специалисти, които следиха просветителни способи и игри, които се ползват в естествените паркове в България. С помощта на кухненски пробори участниците научиха за аргументите за промените в климата, ролята на индивида в този развой и опциите за превeнция. През втората част на работното ателие беше представанa динамична игра, която онагледява на човешкото въздействие върху количеството на парникови газове в атмосферата, както и стумулира участниците за намиране на подходи за тяхното понижаване. В края na семинара всеки присъстващ трябваше на създаде собствен "климатичен садвич " с най-важните съгласно него дейности за оправянето с климатичната рецесия.
Организаторите на конгреса - SILVIVA бяха възнамерявали самодейността като климатично неутрална. Всички уастници бяха подтиквани да пътуват с еколкогичен превоз, да употребяват вегетарианска храна, да не се принтрират непотребни материали, като по-този метод цялото събитие да остави възможо най-нисък въглероден отпечатък на планетата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР