Горски масиви пламнаха в три общини в област София: Драгоман,

...
Горски масиви пламнаха в три общини в област София: Драгоман,
Коментари Харесай

Община Костинброд призова доброволци да се включат в гасенето на горски пожар

Горски масиви пламнаха в три общини в област София: Драгоман, Костинброд и Сливница. Огънят горящ в събота следобяд. Модулно формирование от 78-и батальон от състава на Сухопътните войски се включи нощес в преодоляването на пожара в землището на село Безден, община Костинброд, който се е популяризирал към Учебен център „ Сливница ”.


Ситуацията е комплицирана, само че е под надзор, съгласно Община Костинброд, откъдето молиха да се включат доброволци. Очакват ги през днешния ден в 7,30 ч. в центъра на село Безден, както и пред кметството в село Василовци, община Драгоман. Пожарните коли нямат достъп до огъня, поради височината, съобщи БНР.

Късно нощес, във Facebook страницата на община Костинборд беше обявено, че пожарът в село Понор е овладян, само че вятърът е разнесъл огъня над вилната зона в село Безден.

Огънят се вижда от високите етажи на блокове в столичните региони " Люлин ", " Овча купел " и " Симеоново ", демонстрират фотоси в обществените мрежи. Според очевидци горят вековни дъбови и борови гори, огънят се е разпрострял на километри.

На 5 октомври над село Василовци е имало пожар, който е овладян същия ден. След 10 дни, на 15 октомври, е сподавен съзнателно запален пожар в региона на Драгоман, с четири огнища. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР