Горната камара на парламента постави последния печат за одобрение на

...
Горната камара на парламента постави последния печат за одобрение на
Коментари Харесай

Забраняват рекламите на цигари в Германия

Горната камара на Народното събрание сложи последния щемпел за утвърждение на новото законодателство, затягащо рестриктивните мерки върху рекламите на тютюн , откакто лекарите в продължение на години организираха акция, с цел да създадат тютюна по-малко прелъстителен за младежи и младежи. Рекламата на тютюн към този момент е неразрешена в немските медии, само че страната от дълго време е единствената държава-членка на Европейския съюз (ЕС), която към момента разрешава улични плакати и кинореклами, написа БГНЕС.
Юулия Кльокнер - министърът, виновен за отбрана на потребителите - съобщи пред организация ДПА, че необятни ограничавания от дълго време са настъпили. Новото законодателство планува от януари 2021 година кината да спрат да популяризират тютюневи произведения преди филми , при излъчването на които в киносалоните могат да участват деца и младежи. Забраните ще бъдат разширени, с цел да включат електронните цигари от 2024 година също няма да имат право да се раздават гратис на събития или надпревари от началото на 2021 година
 Разбиха незаконен завод за рязане на тютюн и за стесняване на цигари (СНИМКИ) Разбиха незаконен завод за рязане на тютюн и за стесняване на цигари (СНИМКИ)
Жълта листна маса, машина за рязане на тютюн и 600 къса саморъчно свити цигари са иззeти в xoдa нa пpoвeдeнa cпeциaлизиpaнa пoлицeйcĸ...
Усилията за пробутване на сходни забрани през 2016 година се провалиха заради опълчването на консервативния блок на канцлера Ангела Меркел, само че партията промени позицията си в края на предходната година. Рекламите за тютюн в медиите са неразрешени в целия Европейски Съюз от 2005 година насам. По-либералната позиция на Германия във връзка с рекламата на тютюн е в цялостен контрастност с Франция и Англия, където цигарите би трябвало да се продават в семпли опаковки, а рекламите са неразрешени от години. Според формалните данни тютюневата промишленост в Германия харчи към 100 000 000 евро годишно за реклама в кината и по улиците . Според данни на Европейски Съюз от 2017 година към 23% от възрастните германци пушат тютюн всеки ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР