Горната камара на холандския парламент прие закон, предоставящ на разузнавателните

...
Горната камара на холандския парламент прие закон, предоставящ на разузнавателните
Коментари Харесай

Холандия развърза ръцете на тайните агенти

Горната камара на холандския парламент одобри закон, предоставящ на разследващите служби нови, по-широки пълномощия за наблюдаване и други дейности, в това число всеобщо събиране на данни, съобщи Reuters.

Законодателството ще влезе в действие този месец, откакто бъде подписано от монарха и обнародвано в държавен вестник.

Законът беше утвърден в настоящия му тип с огромна поддръжка в горната камара, откакто години наред се водиха диспути по него и бяха отправени рецензии от правосъдни инстанции и правозащитници.

Организация "Битс ъв фрийдъм " предизвести, че в този момент холандските разследващи служби ще имат опция да наблюдават огромно количество интернет данни, без да е належащо да показват ясни аргументи и без необикновен надзор.

Правозащитниците също по този начин възразяват против тригодишния период за запазване на данните, който службите считат за подобаващ, и опцията те да обменят събираната информация със свои задгранични сътрудници.



Според държавното управление пълномощията са нужни за противопоставяне на заканите за националната сигурност в актуалната ера, а тяхното използване може да бъде проверявано от контролна комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР