Горната камара на германския парламент – Бундесратът, одобри днес енергиен

...
Горната камара на германския парламент – Бундесратът, одобри днес енергиен
Коментари Харесай

Горната камара на германския парламент одобри енергиен пакет и намали данъка върху газа


Горната камара на немския парламент – Бундесратът, утвърди през днешния ден енергиен законодателен пакет за понижаване на потреблението на газ посредством усилване на доставките и разширение на възобновимата сила, както и намаление на данъчното облагане върху газа, съобщи ДПА.

Мерките имат за цел също по този начин да подобрят законовата рамка за слънчевата и вятърната сила, както и за биогаза и втечнения природен газ.

Парламентарният държавен секретар към министерството на стопанската система Михаел Келнер сподели, че законодателството е значимо за застраховане на енергийните доставки в Германия и за увеличение на независимостта от съветските изкопаеми горива.

Бундесратът утвърди понижаване на налога върху природния газ от 19 на 7 % от този месец. Понижението ще остане в действие до март 2024 година

Германското държавно управление към този момент е планувало към 200 милиарда евро за поддръжка на жителите и бизнеса при сегашната енергийна и инфлационна рецесия.

Правителството назначи експертна комисия, която да предложи проект за таван на цените, ориентиран към понижаване на енергийните сметки. Комисията има намерение да заседава през уикенда, с цел да приготви предложение, което да бъде показано в понеделник, сподели през днешния ден представител.

Финансовият министър Кристиан Линднер съобщи, че до идната или по-следващата седмица ще има изясненост по въпроса за въвеждане на таван на цените, който продължава да се разисква.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР