Горната камара на британския парламент одобри законопроекта на премиера Тереза

...
Горната камара на британския парламент одобри законопроекта на премиера Тереза
Коментари Харесай

След отстъпките на Мей британските депутати окончателно одобриха закона за Брекзит

Горната камара на английския парламент утвърди законопроекта на премиера Тереза Мей за Брекзит, с което бе комплициран завършек на няколко месеца парламентарни диспути по текста. Той публично ще приключи участието на Англия в Европейски Съюз, съобщи " Ройтерс ".

Камарата на лордовете утвърди държавния законопроект без гласоподаване, откакто протестът на искащите Народното събрание да има по-голямо въздействие върху процеса на излизане от Европейски Съюз бе сподавен в Камарата на общините по-рано през вчерашния ден.

Текстът ще стане закон в околните седмици, откакто получи " Кралското утвърждение " - условност, която не включва по-нататъшни разисквания.

Заплашено от неподходящ избор в Камарата на общините, английското държавно управление внесе промени в проектозакона за Брекзит, който показа през вчерашния ден за разискване в долната камара на Народното събрание. Направената отстъпка даде резултат и кабинетът на премиера Тереза Мей завоюва основното гласоподаване, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Правителството разполага с нежно болшинство от 10 места в Камарата на общините. Тереза Мей се пробва да си върне поддръжката на депутати еврофили от своята Консервативна партия, които желаят Народното събрание да има последна дума по окончателното съглашение за Брекзит.

За да реализира това, английското държавно управление промени своя корекция в проектозакона за излизането на страната от Европейски Съюз, който показва за дебатиране през днешния ден в Камарата на общините, съобщи преди вота министърът за Брекзит Дейвид Дейвис.

Досегашната версия на проектозакона се ограничаваше да разреши на депутатите съвещателен избор по окончателното съглашение, в случай че такова въобще има, без опция да се опълчват на резултата от договарянията. Внесената смяна обаче дава на ръководителя на Народното събрание правото да реши дали Народното събрание може да предложи промени в съглашението, отбелязва " Франс прес ".

Преди да одобряват променената от държавното управление версия за проектозакона за Брекзит, депутатите отхвърлиха с 319 против 303 гласа конкурентно предложение. То бе показано от няколко несъгласни с Мей депутати еврофили. Тяхното предложение предвиждаше английският парламент да има право на несъгласие върху резултатите от договарянията за Брекзит и де факто да управлява процеса на излизане на страната от Европейски Съюз.

По-късно през днешния ден Лондон ще показа проектите си за нови имиграционни правила за жителите на Европейски Съюз, които живеят в Обединеното кралство след Брекзит, като в това време упорства и Европейски Съюз да даде повече детайлности за личните си оферти за английските жители, съобщи " Ройтерс ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (197)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР