Горната камара на американския конгрес одобри амбициозен план за климата,

...
Горната камара на американския конгрес одобри амбициозен план за климата,
Коментари Харесай

Американският конгрес одобри план за намаляване на парниковите емисии с 40% до 2030 г.

Горната камара на американския конгрес утвърди упорит проект за климата, опазването на здравето и корпоративните налозите.

Финансовото изражение на документа е 430 милиарда $, като голямата част от тях - 370 милиарда, ще се употребяват за вложения в региона на климата.

Крайната цел е 40-процентно понижение на излъчванията парникови газове до 2030 година Планът мина с 51 гласа " за " и 50 " срещу ", като гласувенто беше напълно по партийна линия, с решаващата бюлетина на вицепрезидента Камала Харис, която е от Демократическата партия.

Проектът беше признат след повече от година и половина диспути и се счита за един стълбовете във вътрешната политика на президента Джо Байдън. Приемането на проекта идва в стратегически значим миг - за демократите е значимо да укрепят позициите си и да покажат триумфи преди междинните избори за конгрес през ноември.

Анализатори означават, че финансовото изражение на плана е доста по-малко от в началото показаното от Демократическата партия. Сега проектът би трябвало да получи зелена светлина в Долната Камара, където демократите имат нежно болшинство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР