Горна Оряховица. Обновеният със средства от Оперативна програма Региони в

...
Горна Оряховица. Обновеният със средства от Оперативна програма Региони в
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков откри обновения със средства от ОПРР парк „Детски кът“ в Горна Оряховица

Горна Оряховица. Обновеният със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година парк " Детски ъгъл " откри в Горна Оряховица министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Това оповестиха от пресцентъра на министерството .
В навечерието 150-та годишнина от оповестяването на Горна Оряховица за община откриваме един от най-смислените планове – паркът прави града по-добро място за живеене, означи министър Нанков по време на церемонията. Допреди осем месеца тук е било джунгла. Затова дано се пази освен от общината, само че и от жителите, прикани той.
Паркът е благоустроен в границите на план „ Обновяване на градската среда в град Горна Оряховица ”, който е част от капиталовата стратегия на общината.
На повърхност от 53 дка с към 1,7 млн. лева е реконструирана алейната мрежа, обособени са зони за разходка и обществени контакти, за пикник и за отдих. Около площадка с шадраван в центъра на парка към този момент са ситуирани места за сядане. В едно от най-предпочитаните места за отдих в града са построени детски площадки, комбинирано игрище, площадки за скейтборд и с фитнес-съоръжения, а също и детска сцена. Съществуващата растителност е обогатена с нови шубраци и декоративни дървета, както и с цветна растителност и декоративни треви. Монтирани са енергоспестяващо парково осветяване и система за видеонаблюдение.
Освен парка, по план „ Обновяване на градската среда в град Горна Оряховица ” на обща стойност съвсем 6 млн. лева се модернизира и пл. „ Георги Измирлиев “. В него е включено и създаване на кръгово кръстовище сред общината и Пощата, посредством което прекосяването на транспортни средства ще е безконфликтно и ще се усъвършенства придвижването на пешеходците. Обновената среда след осъществяването на дейностите по плана в Горна Оряховица ще се употребява от към 60 000 души.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР