Горна Оряховица. Акция за събиране на излязло от употреба електрическо

...
Горна Оряховица. Акция за събиране на излязло от употреба електрическо
Коментари Харесай

Велико Търново: Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване ще събират в Горна Оряховица

Горна Оряховица. Акция за събиране на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение ще се организира в Горна Оряховица. На пунктовете ще се одобряват и негодни акумулатори и батерии, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от Община Горна Оряховица, която провежда самодейността. Поводът за провеждането на акцията е Европейската седмица за понижаване на отпадъците, която тази година ще се състои в интервала от 18 до 26 ноември. Акцията ще се организира на 25 ноември (събота). Пунктът за събиране на старите електроуреди ще бъде мобилен и те ще бъдат събирани от адресите на жителите. За тази цел, искащите да предадат остарялото си съоръжение, би трябвало авансово да заявят това на тел. 0618 605 01 вътр. 117. Единственото изискване е в деня на акцията, отпадъците да бъдат изнесени на улицата пред домовете на жителите.
Освен това има и избрани депа, в които хората могат да носят неупотребяваните движимости. Негодни за приложимост акумулатори и батерии, електрическо и електронно съоръжение, и гуми могат да се предават на площадката, която се намира в кв. „ Калтинец “ в Горна Оряховица, излезли от приложимост моторни транспортни средства – на площадката, която се намира в Поликраище, в някогашния арматурен двор на селото. Разделно събрани боклуци от семействата би трябвало да се носят на площадката на ул. ”Антон Страшимиров ” №61 в Горна Оряховица и на площадката в с. Поликраище.
От Общината напомнят още, че санкциите за неспазване на изискванията за разделно събиране на боклуци и изхвърлянето им на нерегламентирани места варират от 300 до 1000 лева за физически и от 1400 до 4000 лева за юридически лица и еднолични търговци.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР