Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, планира до 2020 г.

...
Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, планира до 2020 г.
Коментари Харесай

Росатом пуска до 2020 г. противоаварийно толерантно гориво за АЕЦ риа


Горивната компания на „ Росатом “ – ТВЕЛ, възнамерява до 2020 година да показа на пазара своята нова разработка – така наречен толерантно гориво (accident tolerant fuel). Счита се, че потреблението му ще помогне за предотвратяването на повреди, сходни на тази в АЕЦ „ Фукушима “ през 2011 година Това съобщи генералният шеф на ТВЕЛ Наталия Никипелова. Тя добави, че компанията интензивно се занимава с създаването на нови типове нуклеарно гориво. „ Едно от тях е така наречен толерантно гориво, което е стабилно на повреди. Освен това, то е по-ефективно, защото разрешава да се усили продължителността на горивните акции “, добави Никипелова. „ Мисля, че в края на 2019 година ще можем да предложим това гориво на пазара “, добави президентът на ТВЕЛ, представена от РИА Новости. По думите й от създаването се интересуват и евентуални консуматори в Съединени американски щати.

Новото гориво би трябвало да предотврати възникването на така наречен пароциркониева реакция, с помощта на потреблението в твеловете на защитни покрития от разнообразни материали.

Според разнообразни информации, през тази година проби на опитна партида на толерантно гориво се организират от американската Global Nuclear Fuel в АЕЦ „ Хътч “. Планира се толерантното гориво на френската Areva NP да се употребява през 2019 година в американската АЕЦ „ Вогтъл “. В Китай работата по този тип гориво се води от китайската China General Nuclear Power Corporation (CGN).

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР