Горивата в България са най-евтини от 7 месеца, след като

...
Горивата в България са най-евтини от 7 месеца, след като
Коментари Харесай

Лятото свършва и горивата станаха по-евтини

Горивата в България са най-евтини от 7 месеца, откакто в края на предходната седмица множеството от търговците смъкнаха цените, написа „ 24 часа “.

Така всеобщият бензин А-95 се продава под 2,20 лева, а дизелът е 2,25 лв. по огромните вериги бензиностанции. На някои литър коства даже в диапазона 2,14-2,19 лв.. При по-малките търговци цените са с 10 и повече стотинки надолу.

Причина за поевтиняването са котировките на петрола, които през последния месец намаляваха. В края на предходната седмица обаче имаше покачване до 61 $ за барел, откакто се заприказва, че може да има завършек на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Вашингтон и Пекин се договориха за нови договаряния по митата през октомври. В поддръжка на повишаването на петрола е и съглашението на страните от ОПЕК и Русия за ограничение на добива.

В същото време опасенията от международна криза и понижаване на търсенето натискат цените надолу. Редица анализатори настояват, че в случай че Париж даде гаранция от 15 милиарда $ на Иран за връщането на страната в нуклеарното съглашение, това може да намали цената на петрола с 6-7 $.

Последните данни, които демонстрират нарастване на запасите от нефт на Съединени американски щати, също намаляват цените. Миналата сряда Американският петролен институт разгласява данни, че запасите са се нараснали с 401 000 барела до 429,1 млн. Първоначалните прогнози бяха, че ще има понижение с 2,5 млн. барела.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР