Горивата у нас поскъпват независимо от стабилизацията на цените на

...
Горивата у нас поскъпват независимо от стабилизацията на цените на
Коментари Харесай

Експерт за горивата: Лукойл Нефтохим продава на колонка на дребно, по-евтино отколкото продава на търговците

Горивата у нас нарастват без значение от стабилизацията на цените на петрола в международен мащаб. Още повече, че в България в рафинерията на " Лукойл Нефтохим “ се преработва съветският вид " Уралс “, който е с към 30 % по-евтин от " Брент “.

Всякакви прогнози за цената на дребно на горивата са прекомерно рискови. 

Шумно пропагандираната мярка в поддръжка на потребителите от минус 25 ст. на литър, в случай че заредите до 50 л, към този момент е изядена, още преди да е влезнала в действие от 1 юли, съобщи пред БНР Иван Кашилски, председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

" Цените ще се приближат до европейските. Полша, Германия, Чехия купуват петрола на същата цена на каквато и ние. Няма по какъв начин тук да е на половина по-евтино, което значи, че вървим към цена от 4 лв. ", показва специалистът.

На пазара за горива се получи дъмпинг. Има подадени тъжби до Комисия за защита на конкуренцията, тъй като " Лукойл Нефтохим “ продава на колонка на дребно, по-евтино в сравнение с ние го купуваме на едро от техните бази, добавя Кашилски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР