Горивата продължават да са предизвикателство за българската администрация. Следващите мерки,

...
Горивата продължават да са предизвикателство за българската администрация. Следващите мерки,
Коментари Харесай

Горивата са предизвикателство за администрацията ни, призна Менда Стоянова

Горивата не престават да са предизвикателство за българската администрация. Следващите ограничения, които би трябвало да се подхващат, са за рационализиране на софтуера - да се усъвършенстват касовите апарати и електронните системи за отчитане на продажбите.

Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова.

" Пътят е развой на изсветляване. Контролът не е незначителен, ускорява се през последните години ", сподели депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. Думите й бяха като отговор на декларираното в същото студио малко преди нейното присъединяване от финансиста на Българска социалистическа партия Румен Гечев. Той се базира на проучване на Международния валутен фонд, което е във връзка с Европейски Съюз и още няколко страни. Според този отчет България е номер 1 по корупция. 29.6% от Брутният вътрешен продукт е сивата стопанска система.

Депутатът от Българска социалистическа партия разгласи, че хванатият тютюн през 2017 година е единствено 16 т. Година по-рано - 2016, той е бил 51 тона, съобщи Гечев като се базира на данни от Агенция " Митници ".

По думите на Стоянова Бюджет 2017 завърши на остатък при плануван недостиг, което би трябвало да се проучва. " Приходите от 350 млн. лв. са над плануваното. Имаме и растеж от 9% върху Данък добавена стойност. Говорим за спомагателна събираемост. За да достигнем този остатък имаме неизпълнени разноски. Те са капиталови.
През 2017 не потеглиха огромните планове. Забавя се усвояването на европейските фондове. Това не е добре. Ще имаме повече разноски от плануваното. Има и цикличност в развиването ", изясни Стоянова.

Относно сигнала на Българска социалистическа партия до прокуратурата за осведомителната система на митниците, Стоянова сподели, че това е: " претоплена гозба ". Нещата завършиха през 2016 година с инспекция на ДАНС и Министерство на вътрешните работи и разпореждане на прокуратурата, която се отхвърли от формиране на произвеждане. Разсекретиха отчетите преди месец.

Има понижение на потреблението на цигари, съобщи Менда Стоянова. Може би една част от пушачите понижават използването на цигари, други минават към различни - електронни цигари.

Според нея, януари не е индикативен месец. Той завършва с остатък.

Един резистентен растеж на стопанската система дава сериозен старт за по-големи растежи. Устойчив растеж значи и последователно развиване. Имаме и физически ограничавания от уголемение на стопанската система, добави ръководителят на бюджетната комисия в 44-то национално заседание. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР