Горивата няма как да не бъдат факторът, който да не

...
Горивата няма как да не бъдат факторът, който да не
Коментари Харесай

Любомир Каримански:Все още има възможност на реакция

Горивата няма по какъв начин да не бъдат факторът, който да не задвижва увеличението на инфлацията и през идващите месеци. Все още има опция на реакция, въпрос е обаче на далновидни решения, а освен на отсрочване на проблемите. Това сподели депутатът от „ ИТН " Любомир Каримански в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той напомни, че в съдружното съглашение доста ясно е записано, че на съдружно равнище би трябвало да се разиска опцията за влизането на страната ни в еврозоната, за метода, по който това ще се случи, след което то да бъде подложено на необятен спор. Трябва да бъде направен разбор „ разходи-ползи ". „ В този разбор би трябвало да си дадем сметка до каква степен имаме опция да наваксаме в растежа на стопанската система и да изпълним конвергенция на покупателната дарба към тази на средноевропейските страни. Не виждам подобен разбор. На страницата на Министерския съвет стои проектът, който е импортиран като план през 2021 година В него няма подобен разбор и много други неща, които са нужни за целия развой на присъединението ", добави Каримански.

Той акцентира, че инфлацията и понижената покупателна дарба оказват сериозен резултат върху пенсионно-осигурителната и обществената система и основателно стои въпросът дали те ще устоят на условията на еврозоната. Според Каримански критерият за ниски равнища на инфлацията за влизане в еврозоната ще бъде дерогиран, т.е. ще бъде изменен по метод, тъй че да бъде съобразена и европейската, и международната наклонност за увеличение на инфлацията.

По думите му оттук насетне доста мъчно в обединението към този момент могат да бъдат правени взаимни отстъпки. Червената линия, която би извадила „ ИТН " от обединението, Каримански уточни Северна Македония.

Темата за шеф на Българска народна банка не е обсъждана още веднъж все още. „ Процедурата може да стартира, в случай че народен представител или член на Комисията желае да бъде включена в дневния ред. Не очаквайте това да направя аз ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР