Горица Кожарева представя състав за кабинет, кои са спряганите именаДнес

...
Горица Кожарева представя състав за кабинет, кои са спряганите именаДнес
Коментари Харесай

Горица Кожарева представя състав за кабинет, кои са спряганите имена

Горица Кожарева показва състав за кабинет, кои са спряганите имена
Днес 19 август, изтича срокът за сформиране на длъжностен кабинет. Номинираната за длъжностен министър председател Горица Грънчарова-Кожарева би трябвало да показа пред президента запълнен с имена на министри проектокабинет.
Грънчарова имаше една седмица да организира диалози и да направи своя избор.
Най-важната задача на служебното държавно управление е организирането на почтени и свободни избори, а с цел да може изборите да се проведат на 20-ти октомври, то новият длъжностен кабинет би трябвало да постави клетва пред Народното събрание най-късно на 20 август.
Финансовият министър Людмила Петкова ще резервира поста си, като в диалога ѝ с Кожарева са разискали да остане и вицепремиер.
По неофициална информация Грънчарова е провела и диалог с Мария Павлова, която е отпред на правосъдното министерство.
Служебният аграрни министър Георги Тахов остава на поста си и в кабинета
на Горица Грънчарова. Служебният вътрешен министър Калин Стоянов не е получил покана да остане на поста си и в кабинета на Грънчарова.
Постовете си резервират и служебният енергиен министър Владимир Малинов, както и този на стопанската система Петко Николов.
„ Ако получа предложение от министър-председателя, сподели той, ще го приема за точно инспекцията на „ Булгартрансгаз “ да бъде завършена, само че и тъй като има още доста основни въпроси, които да бъдат решени “, посочи Малинов.
Досега министрите, които са приели и евентуално ще запазят постовете си
в новия длъжностен кабинет са: на защитата, превоза, културата, правораздаването, финансите – Атанас Запрянов, Георги Гвоздейков, Найден Тодоров, Мария Павлова, Людмила Петкова.

Съгласни са да останат министри и Галин Цоков на образованието и Галя Кондева на опазването на здравето.
Иван Кондов пък най-вероятно ще поеме поста длъжностен министър на външните работи, до момента той се заемаше от Димитър Главчев.
Бившият министър на стопанската система в служебния кабинет на Стефан Янев Даниела Везиева, съобщи, че би приела покана от Грънчарова, само че зависи от поставените към нея условия.
Служебният министър на нововъведенията и растежа Росен Карадимов
също е провел диалози с бъдещия длъжностен министър председател Горица Грънчарова-Кожарева по отношение на присъединяване в нов кабинет. Карадимов би приел да остане на поста, само че това ще „ зависи от доста фактори “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР