Горите на всяка държава са изключително ценен ресурс, защото освен

...
Горите на всяка държава са изключително ценен ресурс, защото освен
Коментари Харесай

Зам.-министър Маринов: Горите на всяка държава са изключително ценен ресурс

Горите на всяка страна са извънредно скъп запас, тъй като с изключение на дървесина и недървесни горски артикули, те извършват и витално значими за обществото екологични, стопански и обществени функционалности. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов при откриването на Годишната конференция на браншовете от дървообработващата и мебелната индустрия, която се организира в Боровец.

В обръщението си зам.-министър Маринов поздрави браншовата камара за акцията „ Заедно за запазване на горите ", която започва през актуалната година. Той означи, че самодейността се поддържа напълно от Министерството. „ Много е значимо обществото ни да се осведоми за нуждата от ограничения за вярно ръководство на горите и потребността от промени в бранша за превръщането му в мощно развъртян и конкурентен ". Той посочи, че това може да се реализира единствено с добър и потребен разговор, както и със взаимни старания на всички заинтригувани страни.

В рамките на конференцията бе дискутирана тематиката за кръговата стопанска система в бранша и нуждата от ограничение на отпадъците и подобряването на околната среда. Представени бяха и данни от извършено социологическо изследване за желанията и потреблението на мебели у нас, в което близо 44% от българите избират родните мебели.

На форума бяха връчени и годишните награди на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна индустрия, с които бяха отличени най-бързо разрастващите се микро, малко, приблизително и огромно дружество в страната. Заместник-министър Мирослав Маринов връчи премията на спечелилия в категорията за експортьор в бранш дървообработване на „ Кроношпан България " ЕООД.

Сред формалните посетители на събитието бяха проф. доктор Васил Живков, ръководител на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна индустрия, инж. Стоян Тошев, изпълнителен шеф на Изпълнителна Агенция по горите, деканът на факултета „ Горска индустрия " в Лесотехническия университет, гр. София - Живко Гочев и ръководителят на Съюза на лесовъдите в България проф. доктор Иван Палигоров и други.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР